Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Marea Britanie: Proteste impotriva masurilor de austeritate

Marea Britanie: Proteste impotriva masurilor de austeritate


Zeci de mii de manifestanti au venit sambata in capitala britanica pentru a protesta impotriva masurilor de austeritate anuntate de guvern.

Politica de austeritate a guvernului britanic are ca scop reducerea deficitului bugetar, potrivit Agerpres.

Demonstrantii cer sa fie adoptate politici care sa poata genera crestere economica si crearea de noi locuri de munca.

Potrivit organizatorilor, peste 250 de autocare au fost inchiriate pentru a aduce protestatarii in capitala britanica.

Proteste similare vor avea loc la Glasgow, cel mai mare oras din Scotia, si Belfast, capitala Irlandei de Nord.

La inceputul lunii octombrie, premierul britanic David Cameron a avertizat ca vor fi necesare "decizii dureroase" suplimentare pentru a rezolva problemele economice, adaugand ca nu va renunta la implementarea masurilor de austeritate.

Secretarul general al federatiei sindicale Trades Union Congress (TUC), Brendan Barber, declara ca peste 2,5 milioane de persoane sunt somere, iar alte trei milioane nu lucreaza cu norma intreaga, astfel ca nu se pot descurca din punct de vedere financiar.

In plus, salariile au scazut in fiecare luna in ultimii trei ani, a adaugat liderul sindical.

"Presiunea imensa asupra salariilor si a standardului de viata" a dus la o "lovitura imensa asupra increderii si cererii in economie", a declarat Barber, precizand ca unele dintre cele mai mari companii din Marea Britanie, care au rezerve mari de bani, nu investesc in economie.

Aproximativ 9.000 de locuri de munca au fost reduse in sectorul serviciilor financiare din Marea Britanie in ultimele trei luni, concomitent cu scaderea volumelor de afaceri si a profitabilitatii, potrivit grupului de angajatori CBI si PwC.

Noua mii de angajati din banci si-au pierdut slujba in ultimele 3 luni, doar in Marea Britanie

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1672 ori