Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Marea Britanie, atractiva pentru imigrantii est-europeni datorita asistentei sociale

Marea Britanie, atractiva pentru imigrantii est-europeni datorita asistentei sociale


Sistemul de asistenta sociala din Marea Britanie face din aceasta tara o destinatie foarte atragatoare pentru est-europeni, dar pune o presiune considerabila pe serviciile publice si risca sa compromita tintele de imigratie ale guvernului, potrivit unui studiu realizat de Migration Watch UK.

Studiul se axeaza pe cea mai numeroasa comunitate de muncitori veniti din Europa de Est, dupa aderarea acestor tari la Uniunea Europeana.

In Marea Britanie muncesc aproximativ 750.000 de imigranti.

Perioada de tranzitie pentru statele care au aderat la UE in mai 2004 a luat sfarsit la 1 mai 2011, ceea ce inseamna ca cetatenii acestor tari au acum acces deplin la statul social din Marea Britanie. Imigrantii romani si bulgari vor avea acces similar incepand din ianuarie 2014, cand se incheie perioda de tranzitie care se aplica acestor state.

Un muncitor polonez cu salariu minim in Marea Britanie, cu o sotie si doi copii, va castiga de aproape patru ori mai mult decat in Polonia cu salariul minim, tinand cont de costul vietii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1723 ori