Marea Britanie: Anul acesta va fi greu, avertizeaza primul ministru David Cameron

Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 09:28
1449 citiri
Marea Britanie: Anul acesta va fi greu, avertizeaza primul ministru David Cameron

Primul ministru David Cameron a adresat luni un mesaj taios britanicilor, afirmand ca 2012 va fi inca un an dificil, desi Jocurile Olimpice din vara si celebrarea Jubileului de Diamant al reginei vor ridica profilul tarii.

Somajul in crestere si criza financiara europeana au apasat greu asupra guvernului lui Cameron, care a venit la putere in 2010 cu promisiuni de a controla datoria tarii si a restabili cresterea economica. Ambele tinte au ajuns sa fie puse la indoiala pe parcursul anului 2011.

Cameron a declarat ca simpatizeaza cu cetatenii "care sunt ingrijorati despre ce altceva ar mai putea aduce (noul) an".

"Exista temeri cu privire la locurile de munca si plata facturilor", a spus Cameron intr-un mesaj video pentru a marca noul an. "Stiu cat de greu va fi sa trecem prin acestea, dar stiu de asemenea ca o vom face".

Cameron a adaugat ca 2012 va fi anul in care guvernul sau va "face tot ce este nevoie pentru ca tara sa fie puternica", promitand noi reduceri.

Banca Angliei estimeaza pentru primele luni ale 2012 o crestere mica sau inexistenta, in timp ce agentia de rating Moody's a avertizat ca nota de evaluare de triplu A a Marii Britnaii este sub observatie, aminteste AP.

Jocurile Olimpice, care incep in luna iulie, si Jubileul de Diamant din iunie, marcand 60 de ani de domnie a reginei Elisabeta a II-a, vor ridica profilul Marii Britanii in strainatate, a insistat Cameron.

"Acestea ne ofera un stimulent extraordinar pentru a ne uita in exterior, in interior si a ne uita la ce avem cel mai bun: Sa ne simtim mandri de ceea ce suntem - chiar si in aceste vremuri de incercare - de ceea ce putem realiza", a conchis el.

#david cameron declaratii, #Marea Britanie 2012, #Olimpiata 2012 Marea Britanie , #Anglia