Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Marea Britanie, afectata puternic de criza financiara mondiala

Marea Britanie, afectata puternic de criza financiara mondiala


Marea Britanie este in recesiune tehnica si marcheaza prima evolutie "in W" din 1970, dupa o scadere de 0,2% a PIB in primul trimestru precedata de o contractie de 0,3% in ultimele trei luni ale anului trecut.

Biroul National de Statistica de la Londra a anuntat miercuri ca Produsul Intern Brut al Marii Britanii a scazut cu 0,2% in primul trimestru fata de ultimele trei luni ale anului trecut, transmite Bloomberg.

Media estimarilor a 40 de analisti contactati anterior de Bloomberg indica o crestere de 0,1%.

Raportat la primul trimestru al anului trecut, PIB-ul Marii Britanii este in stagnare, in timp ce economistii anticipau o crestere de 0,3%.

Marea Britanie a fost afectata sever de criza financiara mondiala, cu o contractie economica de 7,1% in perioada 2008-2009.

Revenirea a fost lenta, cu cea mai slaba dinamica din ultimul secol, situatia fiind mai dificila decat in urma Marii Depresiuni din anii '30, crizei petrolului din anii '70 si recesiunilor din anii '80 si '90, potrivit The Guardian.

PIB-ul Marii Britanii este cu 4,3% sub ultimul varf, atins la inceputul anului 2008. Dintre statele G7, numai Japonia si Italia inregistreaza o evolutie mai slaba.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1868 ori