Intoleranta fata de romani, strategie electorala in Marea Britanie

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 10:45
1655 citiri
Intoleranta fata de romani, strategie electorala in Marea Britanie

Partidul Independentei din Marea Britanie (UKIP), se pregateste sa exploateze temerile legate de o posibila imigratie in masa de romani si bulgari spre Regatul Unit, punand aceasta problema in centrul strategiei sale de campanie pe parcursul anului viitor.

Premierul David Cameron a refuzat luni sa faca speculatii privind cat de multe persoane din Romania si Bulgaria ar putea veni in Marea Britanie in cautare de locuri de munca atunci cand restrictiile privind libera circulatie a acestora in cadrul Uniunii Europene vor fi ridicate in ianuarie 2014.

Potrivit ziarului britanic, UKIP, care este in crestere in sondaje, nu are astfel de scrupule, sustinand ca masura ar putea duce la un aflux de 350.000 pana la 400.000 romani si bulgari in Marea Britanie si afirma ca acest lucru va avea un impact asupra ratei criminalitatii. Formatiunea a precizat ca aceasta problema va avea un rol "semnificativ si major" in campania sa din alegerile locale din luna mai si va figura inevitabil in scrutinul pentru Parlamentul European in 2014.

Acest demers va spori temerile in randul conservatorilor, potrivit carora partidul ar putea eroda in continuare sprijinul in randul alegatorilor conservatori traditionali. The Independent precizeaza ca parlamentari conservatori vor cere marti guvernului sa impuna noi restrictii de urgenta pentru romani si bulgari, din cauza impactului asupra locurilor de munca si serviciilor.

UKIP incearca sa coreleze ratiunea sa de a fi - sustinerea retragerii din UE - cu imigratia, legat de care sondajele arata ca se numara printre cele mai mari preocupari ale alegatorilor. Sondajele sale private sugereaza ca orice partid care a corelat cu succes cele doua probleme ar putea fi potential atractiv pentru 80% din electorat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#migratie romani Marea Britanie, #intoleranta romani Marea Britanie, #locuri de munca Marea Britanie , #Anglia