Hackerii ataca ministerul de Interne britanic

Duminica, 08 Aprilie 2012, ora 11:58
1257 citiri
Hackerii ataca ministerul de Interne britanic

Ministerul de Interne britanic a anuntat sambata ca investigheaza informatiile potrivit carora site-ul sau ar fi fost tinta unui atac cibernetic condus de grupul de hackeri Anonymous, ostil planurilor guvernului de a intensifica monitorizarea postei electronice si a consultarilor site-urilor Internet, informeaza duminica AFP.

Internautii au descoperit pe pagina de start a acestui minister un mesaj care indica ca serviciul era indisponibil din cauza unui volum mare de trafic.

Un mesaj pe contul Twitter al gruparii Anonymous indica: 'TANGO DOWN' (in termen militar, 'Tinta distrusa'), 'pentru proiectele voastre draconice de monitorizare'. Acelasi mesaj a fost repetat pe contul Anonymous din Marea Britanie.

'Suntem la curent cu faptul ca Ministerul de Interne ar fi putut fi obiectul unor proteste online. Am luat toate masurile necesare si monitorizam situatia indeaproape', a declarat un purtator de cuvant al ministerului.

Guvernul britanic a fost obiectul, saptamana trecuta, unor violente atacuri impotriva proiectelor sale de instalare de echipamente care sa permita serviciilor de informatii electronice accesul in timp real la date privitoare la fiecare mesaj sau e-mail trimis, site-urile accesate sau apelurile telefonice efectuate.

Aceste masuri constituie 'un pas fara precedent, prin care Marea Britanie va adopta acelasi tip de supraveghere care exista in China si Iran', a afirmat Nick Pickles, director al asociatiei Big Brother Watch Campaign.

#hackeri minister Interne Anglia, #hackeri Anglia, #atac hackeri , #Anglia