Guvernul britanic vrea sa convinga fumatorii sa renunte la tigari in luna octombrie

Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 16:50
1463 citiri
Guvernul britanic vrea sa convinga fumatorii sa renunte la tigari in luna octombrie

Guvernul britanic a demarat sambata o campanie prin care incearca sa convinga fumatorii sa renunte la tigari toata luna octombrie, sperand astfel ca multi dintre ei vor renunta definitiv la acest obicei.

Initiativa intitulata "Stopober" (combinatie a cuvintelor "stop" si "octombrie"), este adresata celor 8 milioane de fumatori pentru care Sanatatea publica din Marea Britanie plateste anual milioane de lire sterline pentru tratarea bolilor generate de acest viciu, transmite agentia EFE.

Campania va fi insotita de anunturi la posturile de radio si televiziune si este sprijinita de centrele de investigatie pentru cancer si boli cardiace Cancer Research UK si British Heart Foundation.

"Fumatul provoaca in fiecare an 100.000 de victime in Marea Britanie si este principala cauza a mortalitatii premature in aceasta tara", afirma Sally Davies, medicul-sef al Guvernului britanic. El subliniaza ca persoanele care se abtin sa fumeze timp de o luna au o sansa de cinci ori mai mare sa renunte definitiv la acest obicei, in comparatie cu cele care continua sa fumeze.

#guvern britanic fumatori, #fumatori Marea Britanie, #program Marea Britanie fumatori , #Anglia