Fitch a plasat ratingul Marii Britanii sub supraveghere pentru o posibila retrogradare

Duminica, 24 Martie 2013, ora 11:07
1903 citiri
Fitch a plasat ratingul Marii Britanii sub supraveghere pentru o posibila retrogradare

Marea Britanie ar putea sa fie retrogradata din categoria "AAA" de o a doua mare agentie de rating, dupa ce, vineri, Fitch Ratings a avertizat ca a plasat ratingul suveran al Marii Britanii sub supraveghere pentru o posibila retrogradare.

Anuntul Fitch Ratings vine la o luna dupa ce Moody's Investor's Service a coborat, cu o treapta, ratingul Marii Britanii de la "AAA" la "Aa1". In urma acestei decizii, Marea Britanie s-a alaturat Statelor Unite si Frantei, care si-au pierdut calificativul "AAA" de la cel putin o mare agentie de evaluare financiara, transmite Reuters.

"Plasarea sub supraveghere reflecta ultimele prognoze economice si fiscale publicate de Office for Budget Responsibility (OBR), care arata ca datoria guvernamentala a Marii Britanii va atinge nivelul maxim mai tarziu decat se estima anterior", a informat Fitch intr-un comunicat.

Potrivit unui raport publicat anterior de OBR, datoria publica va continua sa creasca pana in 2016/2017, ajungand la 85,6% din Produsul Intern Brut. Anterior, OBR estima ca datoria va ajunge la nivelul maxim de 79,9% din PIB in 2015/2016.

Fitch precizeaza ca o decizie referitoare la retrogradarea ratingului de tara al Marii Britanii va fi luata pana la sfarsitul lunii aprilie.

Cea de a treia mare agentie de rating, Standard & Poor's, atribuie Marii Britanii un rating "AAA", insa in luna decembrie a anului trecut a revizuit si ea perspectiva la negativa, ceea ce inseamna ca exista o sansa din trei pentru o retrogradare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Marea Britanie rating, #rating tara Fitch, #Anglia rating tara, #Fitch rating Anglia , #Anglia