Fermierii britanici ii prefera pe agricultorii romani si bulgari

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 12:58
1414 citiri
Fermierii britanici ii prefera pe agricultorii romani si bulgari
Sursa:norfolkfarm.co.uk

Multi fermieri britanici, dezamagiti de forta de munca provenita din tarile est-europene care au aderat la UE in 2004 si de refuzul cetatenilor britanici de a munci in agricultura, ii prefera pe romani si bulgari, relateaza Yorkshire Post, in editia electronica.

Desi autoritatile vor sa incurajeze somerii britanici sa accepte locuri de munca in agricultura, un raport al sindicatelor fermierilor contine multe marturii care critica muncitorii britanici, in timp ce unii fermieri au renuntat la forta de munca din tarile care aderat la UE in 2004 (A8 - Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia si Slovenia).

Ei sustin ca acestia vad aceasta munca doar ca pe o etapa si ii prefera pe romani si bulgari, care vin cu permise de munca.

"Muncitorii britanici sezonieri sunt imposibil de gasit din cauza localizarii noastre in zonele rurale cu populatie putina si a preturilor mari ale proprietatilor. Am folosit cetateni din tarile A8, dar in 2010 si 2011 am constatat ca aproximativ 80 de procente nu sunt de incredere", afirma un fermier din Yorkshire.

"Desi recrutam numerosi muncitori din tarile A8, multi dintre ei nu raman si acest lucru ne provoaca probleme uriase in ceea ce priveste costurile de formare", afirma un alt fermier din Perthshire.

#agricultura Marea Britanie, #forta munca Romania, #fermieri romani , #Anglia