Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Economia Marii Britanii a crescut nesemnificativ pe trimestrul trei

Economia Marii Britanii a crescut nesemnificativ pe trimestrul trei


Economia Marii Brianii a crescut cu 0,8% in trimestrul al treilea fata de cele trei luni anterioare, cea mai buna evolutie din ultimii 3 ani, si cu 1,5% raportat la perioada corespunzatare a anului trecut, potrivit datelor oficiale anuntate vineri.

In trimestrul al doilea, Produsul Intern Brut al Marii Britanii a urcat cu 0,7% fata de primele trei luni ale anului, respectiv cu 1,3% fata de aprilie-iunie 2012.

Rata de crestere din trimestrul al treilea corespunde cu estimarile economistilor.

Sectorul serviciilor a crescut cu 0,7% in trimestrul al treilea fata de perioada aprilie-iunie, accelerand de la 0,6%.

Productia industriala a avansat cu 0,5%, incetinind fata de o rata de crestere de 0,8% in trimestrul al doilea.

Sectorul constructiilor a crescut cu 2,5%, fata de o evolutie pozitiva de 1,9% in trimestrul anterior.

Cu toate acestea, Produsul Intern Brut al Marii Britanii este cu 2,5% mai redus fata de nivelul din prima parte a anului 2008, anterior crizei financiare, noteaza The Guardian.

Institutul de statistica de la Londra a precizat insa ca sectorul seviciilor a revenit la nivelul din perioada premergatoare crizei.

Somajul din Marea Britanie este de 7,7%. Banca Angliei a anuntat in luna august ca va mentine rata dobanzii de politica monetara la minimul istoric de 0,5% pana cand somajul va cobori la 7%, evolutie preconizata pentru 2016.

Fondul Monetar International estimeaza ca economia Marii Britanii va inregistra in acest an o crestere economica de 1,4%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1970 ori