David Cameron: Marea Britanie ar putea "devia" spre o iesire din UE

Sambata, 19 Ianuarie 2013, ora 09:02
1305 citiri
David Cameron: Marea Britanie ar putea "devia" spre o iesire din UE

Marea Britanie ar putea "devia" spre o iesire din Uniunea Europeana daca Blocul comunitar nu va fi reformat, ar fi urmat sa declare la Amsterdam premierul David Cameron, care si-a amanat discursul din cauza crizei ostaticilor.

Conform Downing Street, David Cameron considera ca exista trei probleme majore in cadrul UE: in afara de criza din zona euro si de lipsa de competitivitate fata de statele emergente, "exista o prapastie intre institutiile UE si cetateni, prapastie care s-a accentuat in ultimii ani".

"Aceasta lipsa de legitimitate democratica si de adeziune este resimtita intens in Marea Britanie", adauga seful Guvernului britanic.

"Daca nu vom aborda aceste probleme, exista riscul ca Europa sa esueze si ca britanicii sa devieze spre o iesire" din Blocul comunitar, avertizeaza liderul conservator.

"Nu vreau ca acest lucru sa se intample. Vreau ca Uniunea Europeana sa fie un succes, vreau o relatie intre Marea Britanie si UE care sa ne mentina in cadrul Uniunii", a subliniat David Cameron.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#iesirea UE Marea Britanie, #Marea Britanie UE, #David Cameron UE , #Anglia