Ce spun britanicii din Romania despre campania impotriva imigrarilor

Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 14:20
1369 citiri
Ce spun britanicii din Romania despre campania impotriva imigrarilor

Atitudinea britanicilor fata de Romania stanjeneste si dezamageste expatii proveniti din Regatul Unit, in contextul scandalurile izbucnite recent in Marea Britanie cu privire la tara noastra.

"Si britanicii incearca sa plece din Marea Britanie", a afirmat Dave Bryan, un britanic de 28 de ani, originar din County Durham, cunoscut in Romania pentru ca a reprezentat tara la Eurovision in 2011, intr-un reportaj realizat de The Independent si citat de Agerpres.

"Britanicii sunt prea mandri. Ii criticam pe romanii care pleaca din tara, dar exista o multime de britanici care doresc la fel de bine sa plece. Oamenii de aici emigreaza pentru a gasi de lucru si oportunitati. Britanicii stau si se jelesc si iau bani de la guvern", a adaugat Bryan

Ambasada britanica a estimat numarul de britanici din Romania la 3.000-4.000. Potrivit autoritatilor romane din domeniul imigratiei, numarul de cetateni britanici inregistrati ca locuind aici a scazut de la 435, intre aprilie 2011 si martie 2012, la 298 din 2012 pana in ianuarie.

Economia romaneasca este unul dintre motivele pentru care britanicii au fost atrasi - dar a fost una dintre tarile europene cele mai afectate de criza economica globala iar multi dintre investitorii timpurii au pierdut bani.

Pentru cei care au ramas exista inca oportunitatea de a face bani buni, intr-o tara in care costul vietii ramane ieftin, chiar daca salariile sunt mici.

#expati Marea Britanie, #imigranti Marea Britanie, #britanici Romania , #Anglia