Cameron: Taxa pe tranzactiile financiare este o nebunie

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 16:00
1155 citiri
Cameron: Taxa pe tranzactiile financiare este o nebunie

Taxa pe tranzactiile financiare sustinuta de Franta si Germania este "pur si simplu o nebunie", a declarat joi la Davos premierul britanic David Cameron, in fata Forumului economic mondial, transmite AFP.

:A lua in considerare aceasta taxa intr-un moment in care ne straduim sa asiguram cresterea economiilor noastre este pur si simplu o nebunie", a afirmat Cameron in discursul sustinut in fata participantilor la cea de-a 42-a editie a forumului desfasurat in statiunea elvetiana.

Chiar Comisia Europeana a estimat ca, daca in Europa s-ar introduce o asemenea taxa, ar disparea aproape 500.000 de locuri de munca, a subliniat David Cameron.

In acelasi timp, Banca Centrala Europeana (BCE) ar putea face mai multe pentru a solutiona criza datoriei suverane din zona euro, a apreciat premierul britanic, potrivit Efe. El a pledat totodata in discursul sau pentru masuri de restabilire a increderii si de relansare a investitiilor in zona euro.

Totodata, David Cameron a facut apel la Europa sa incheie acorduri comerciale bilaterale cu SUA, Africa si alte parti, evitand astfel blocajul in care continua sa se afle eforturile de relansare a rundei de la Doha, negocierile de liberalizare a comertului lansate in 2001 in cadrul Organizatiei Mondiale a Comertului, noteaza Reuters.

Cameron a indemnat specific Uniunea Europeana (UE) sa incheie acorduri de comert liber cu India, Canada si Singapore inainte de sfarsitul acestui an, ceea ce ar putea majora, potrivit lui, cu 90 de miliarde de euro produsul intern brut al blocului comunitar. Mai mult, el a pledat pentru un acord intre UE si SUA, care 'ar putea avea un impact mai mare decat toate celelalte laolalta'.

#taxa tranzactii financiare, #David Cameron Davod, #Cameron decizii , #Anglia