Britanicii ar opta pentru iesirea din UE in cazul unui referendum

Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 08:26
1079 citiri
Britanicii ar opta pentru iesirea din UE in cazul unui referendum

Britanicii ar alege sa paraseasca Uniunea Europeana daca referendumul promis de premierul David Cameron ar fi organizat astazi, arata un sondaj publicat vineri de cotidianul The Times si citat de AFP.

Potrivit acestui prim sondaj realizat de la anuntul de miercuri privind organizarea, pana la sfarsitul lui 2017 a unui referendum pe tema ramanerii Marii Britanii in UE, 40 la suta dintre persoanele intervievate ar vota in favoarea unei iesiri si 37 la suta ar accepta sa ramana in cadrul blocului comunitar.

Extrapoland votul celor 23 la suta dintre indecisi, sondajul realizat de institutul Populus pentru The Times estimeaza ca 53 la suta dintre britanici sunt favorabili unei iesiri din UE, fata de 47 la suta care vor sa ramana in cadrul Uniunii.

David Cameron a promis miercruri, la presiunea euroscepticilor, sa organizeze pana la sfarsitul lui 2017 un referendum privind ramanerea Marii Britanii intr-o Uniune Europeana reformata in prealabil.

"In lipsa reformelor, exista pericolul ca Europa sa esueze si ca britancii sa devieze catre iesire", a avertizat el. "Daca parasim Uniunea Europeana, va fi un bilet doar dus, fara intoarcere", a afirmat el intr-un discurs-cheie despre Europa, rostit la Londra.

Sondajul realizat joi pe un esantion format din 2.000 de britanici sugereaza ca multi votanti si-au format deja o opinie.

Premierul britanic David Cameron s-a straduit, joi, la Davos sa ii asigure pe responsabilii politici si pe oamenii de afaceri, reuniti ca in fiecare an in aceasta statiune de schi din Elvetia, dupa discursul foarte controversat privind locul tarii sale in Europa.

"Nu este vorba despre a intoarce spatele Europei, ci dimpotriva. Este vorba despre cum sa ajungi la o Europa mai competitiva, mai deschisa si mai flexibila si de a asigura locul Marii Britanii in cadrul ei", a declarat Cameron, in fata a zeci de oameni politici si directori de companii, dintre care multi nu si-au ascuns ingrijorarea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Marea Britanie iesire UE, #referendum Marea Britanie iesire UE, #Anglia iesire UE , #Anglia