Boris Johnson a fost reales in functia de primar al Londrei

Sambata, 05 Mai 2012, ora 11:35
1179 citiri
Boris Johnson a fost reales in functia de primar al Londrei

Primarul conservator al Londrei, Boris Johnson, a fost reales cu 51,5 la suta dintre voturi dupa o lupta foarte stransa cu rivalul sau laburist, Ken Livingstone, care a primit 48,5 la suta dintre voturi, conform rezultatelor oficiale anuntate vineri seara.

"Voi continua sa ma lupt pentru binele londonezilor", a declarat Boris Johnson, in varsta de 47 de ani, in timpul unui discurs de victorie tinut in City Hall din Londra.

Aproximativ 5,8 milioane de alegatori au fost chemati sa aleaga dintre sapte candidati care au luptat pentru un mandat de patru ani in fruntea uneia dintre cele mai mari capitale din lume, principala piata financiara in Europa si oras gazda a Jocurilor Olimpice din vara.

Victoria lui Boris Johnson este o consolare pentru premierul David Cameron, si pentru coalitia sa compusa din conservatori si liberali-democrati, care a inregistrat rezultate slabe la alegerile municipale partiale de joi, pierzand 12 consilii municipale in fata opozitiei laburiste.

Aceasta victorie este cu atat mai importanta cu cat coalitia aflata la putere a traversat trei saptamani dificile care au culminat cu intrarea tarii in recesiune.

Consiliile municipale au fost pierdute cu precadere in centrul si sudul Marii Britanii, precum si in Þara Galilor, regiuni considerate cruciale pentru eventuala intoarcere la putere a laburistilor, in 2015.

#primar Londra 2012, #alegeri primarie Londra 2012, #Boris Johnson primar Londra , #Anglia