Biblioteca pe telefonul mobil de la Nokia

Vineri, 05 Ianuarie 2007, ora 15:14
1257 citiri

Producatorul de telefonie mobila, Nokia, va lansa anul acesta o noua functionalitate a telefoanelor sale ce permite instalarea unui card de memorie. Acesta va putea memora pana la cinci romane in format audio, informeaza publicatia The Times.

Pentru memorarea in format audio a unui roman voluminos sunt necesare in mod normal pana la sase cd-uri, insa cu ajutorul noului card de la Nokia vor putea fi memorate pe acest card mobil pana la cinci astfel de romane.

Cardul poate fi introdus intr-un telefon mobil debarasandu-ne astfel de grija achizitionarii celor nu mai putin de sase cd-uri pentru versiunea audio a unei singure carti. Tehnologia, dezvoltata initial pentru muzica, va fi lansata anul acesta de catre Nokia.

Un titlu care va fi disponibil este bestseller-ul Looking Good Dead, apartinand scriitorului britanic Peter James. El a afirmat " Cred ca asta va revolutiona lumea relatarii romanelor…cu acest sistem poti chiar asculta o carte stand intins pe iarba intr-un parc."

Nokia va introduce tehnologia initial in colaborare cu editura germana Fischer Verlage, insa Macmillan din Marea Britanie va realiza si o varianta in limba engleza.

Vanzarile anuale de carti audio au ajuns la 71 milioane de lire sterline in Anglia si la 435 milioane de lire sterline in America.

Cardul Nokia este doar inceputul a ceea ce va fi un salt rapid in extinderea unor astfel de carduri si a capacitatii lor de memorare.

In martie 2005, Samsung a creat un demo de telefon mobil cu un disc de memorie ce avea o capacitate de 3GB.

Cardurile pentru cartile audio sunt doar inceputul, pentru ca intr-un an sau doi vor aparea cu siguranta si cele video.

Bloombiz