Banca Angliei s-a dat de gol - se pregateste de iesirea din UE

Luni, 25 Mai 2015, ora 12:37
8539 citiri
Banca Angliei s-a dat de gol - se pregateste de iesirea din UE
Foto: E-architect

Oficialii din Banca Angliei au fost nevoiti sa admita ca lucreaza la estimarea efectelor pe care le-ar avea iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, dupa ce au trimis din greseala un mail pe aceasta tema redactiei unui ziar britanic.

Vestea i-a infuriat pe opozantii Brexit, care considera ca o astfel de masura trebuia facuta publica, anunta postul BBC.

Unul dintre oficialii de rang inalt ai bancii centrale a dat in vileag aceast proiect confidential printr-un e-mail trimis unui editor al ziarului The Guardian.

Laburistul Chris Leslie, ocupant al fotoliului de ministru al Finantelor in cadrul guvernului din umbra al opozitiei, s-a aratat indignat de tacerea in care a fost invaluit acest proiect.

Acesta a solicitat organizarea "unei dezbateri complete si bine informate si nu efectuarea unor studii clandestine ascunse de ochii publicului".

Mailul buclucas arata ca o comisie din Banca Angliei va lucra sub conducerea lui Jon Cunliffe, director adjunct pentru stabilitate financiara in cadrul institutiei.

In mail se explica faptul ca oricarei intrebari incomode pe tema proiectului "Bookend" trebuie sa i se respunda in mod evaziv: "lucram la o analiza economica pe teme mai largi care privesc Europa".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#analiza efecte financiare Brexit, #comisia Banca Angliei, #studiu efecte Brexit , #Anglia