Banca Angliei revizuieste in scadere estimarile privind economia pe termen mediu

Miercuri, 08 August 2012, ora 16:45
1285 citiri
Banca Angliei revizuieste in scadere estimarile privind economia pe termen mediu

Banca Angliei (BoE) a revizuit din nou in scadere estimarile privind evolutia economiei pe termen mediu si a avertizat ca redresarea va dura mai mult decat s-a prognozat, un semn ca Regatul Unit este afectat profund de turbulentele din zona euro.

In urma cu trei luni, Banca Angliei prognoza un avans al produsului intern brut al Marii Britanii de 1%, iar, miercuri, estima o crestere de 0,8% in 2012.

Guvernatorul Bancii Angliei, Mervyn King, care in urma cu trei luni prognoza un avans al Produsului Intern Brut al Marii Britanii de 2,7% in 2012 si 2013, a anuntat, miercuri, ca se asteapta la o crestere de doar 2% pe termen mediu.

Guvernatorul Bancii Angliei, Mervyn King, se asteapta ca inflatia sa scada in a doua jumatate a anului, de la 2,4% in prezent.

Economia Marii Britanii a reintrat in recesiune mai rapid decat s-a estimat initial si pare putin probabil sa se redreseze curand, arata datele oficiale publicate recent.

Produsul intern brut s-a contractat cu 0,3% in perioada ianuarie - martie 2012, asa cum s-a estimat initial, dar, in ultimul trimestru din 2011, s-a inregistrat un declin de 0,4%, mai adanc decat s-a crezut initial (0,3%), a anuntat Oficiul National de Statistica.

Guvernul are nevoie disperata ca economia britanica sa creasca pentru a-si indeplini obiectivul de reducere a deficitului bugetar masiv in urmatorii cinci ani. Dar acest obiectiv va fi dificil de indeplinit, deoarece multi parteneri comerciali importanti ai Marii Britanii din zona euro sunt deja in recesiune.

Economia Marii Britanii s-a contractat cu 7,1% in timpul recesiunii inregistrate in perioada 2008 - 2009 si nu s-a redresat pe deplin de atunci, pe fondul efectelor negative ale crizei din zona euro, al reducerii cheltuielilor guvernamentale, al inflatiei ridicate si al problemelor cu care se confrunta sectorul bancar.

Banca Angliei: Estimari in scadere privind evolutia economiei

Banca Angliei lanseaza a treia runda de stimulente monetare

Anglia va rata tinta de deficit in 2012, dupa ce economia s-a contractat

#Banca Angliei estimari economice, #Banca Angliei economie evolutie, #evolutia economie Marea Britanie, #estimari economie Marea Britanie , #Anglia