Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca Angliei anunta noi injectii de capital

Banca Angliei anunta noi injectii de capital

Banca Angliei a anuntat vineri, in coordonare cu Banca Centrala Europeana, Rezerva Federala a SUA si Banca Nationala a Elvetiei, noi injectii de lichiditati, pentru a face fata presiunilor globale de pe pietele de capital, informeaza agentia EFE.

Banca centrala britanica a precizat, intr-un comunicat, ca va spori operatiunile de imprumuturi in dolari, asigurate de banci colaterale acceptate atat de Banca Angliei cat si de Departamentul pentru Tezaur american.

Astfel, Banca Angliei va imprumuta vineri 30 miliarde dolari (20,583 miliarde euro), cu scadenta la o saptamana.

De asemenea, a anuntat ca valoarea imprumuturilor sale nocturne la banci va fi vineri de 10 miliarde dolari (6,858 miliarde euro).

Pe de alta parte, Banca Angliei va spori numarul operatiunilor de imprumuturi pe termen lung asigurate de colaterali (inclusiv valori ipotecare), ce vor avea o frecventa saptamanala.

La prima dintre aceste operatiuni, care va avea loc pe 29 septembrie, vor fi licitate 40 miliarde lire sterline (50,389 miliarde euro), cu scadenta la 15 ianuarie 2009.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1202 ori