"Austeritatea british". In plina criza, parlamentarii fac deplasari exotice

Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 16:11
1317 citiri
"Austeritatea british". In plina criza, parlamentarii fac deplasari exotice

Parlamentarii britanici au plecat in deplasari in valoare de peste 1,5 milioane de lire sterline, platite in totalitate de catre guverne straine, grupuri de presiune si diverse companii, intr-un interval care abia depaseste doi ani, dezvaluie The Independent.

Mai multi parlamentari au petrecut luni intregi in vizite in strainatate, uneori chiar si cand Parlamentul era in sedinta. De asemenea, multi dintre cei care au sponsorizat vizitele aveau un interes specific in a face lobby pe langa parlamentari.

Dupa aceste vizite, un numar semnificativ de parlamentari au tinut discursuri in Camera Comunelor, sustinand pozitiile politice ale guvernelor tarilor pe care le-au vizitat.

Analiza The Independent arata ca 242 parlamentari au declarat "misiuni de documentare" si vizite, al caror cost a fost in medie de 6.500 de lire sterline, in tari printre care Sri Lanka, China si foste state sovietice, de la ultimele alegeri.

Printre cei mai "plimbareti" parlamentari se numara fostul ministru laburist de externe, David Miliband, care, de cand a pierdut conducerea partidului in favoarea fratelui sau, a plecat in 14 deplasari in strainatate, al caror cost s-a ridicat la 47.600 de lire sterline, pentru o perioada totala de 47 zile - in principal pentru a tine discursuri si a participa la conferinte.

Aceste deplasari l-au ajutat pe Miliband sa castige un venit de 400.000 de lire, in plus fata de salariul sau de parlamentar.

Potrivit analizei The Independent, unul din cinci parlamentari conservatori au plecat in deplasari in Israel si Palestina din 2010 - majoritatea platite de catre grupuri de lobby pro-israeliene. In total, 79 de parlamentari au fost finantati sa viziteze regiunea, in deplasari evaluate in total la peste 130.000 de lire.

De asemenea, Arabia Saudita a platit 36.000 de lire sterline pentru o vizita de 4 zile a 12 parlamentari britanici la Riad. Parlamentarii au acceptat, de asemenea, vizite in valoare de 41.000 de lire in Azerbaidjan.

The Independent a aflat si ca parlamentarii au efectuat 36 vizite in China si Hong Kong, 23 vizite in India si 34 de vizite in SUA, de la alegerile generale. Doar un singur parlamentar a acceptat o vizita in Afganistan si doar doi au vizitat Belgia. Sase parlamentari au efectuat deplasari in Australia, cinci in Brazilia si trei in Insulele Cayman.

Parlamentarii si-au aparat deplasarile facute declarand ca au incercat sa se deplaseze atunci cand Parlamentul nu era in sedinta si ca aceste vizite au reprezentat o modalitate importanta de a se documenta si a stabili relatii in strainatate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#deplasari parlamentari britanici, #plecari strainatate Parlament Marea Britanie, #lobby Parlament britanic, #lobby Parlament Marea Britanie , #Anglia