AUR PENTRU TOTI! Automatele cu aur, la moda in Londra

Vineri, 01 Iulie 2011, ora 14:57
12331 citiri
AUR PENTRU TOTI! Automatele cu aur, la moda in Londra

Dupa ce au avut un succes fulminant in Abu Dhabi, automatele de aur se muta in Marea Britanie.

Primul tonomat "Gold to Go" din Anglia a fost inaugurat vineri intr-un mall din vestul Londrei, potrivit Daily Mail.

Producatorul german Ex Oriente Lux a ales Abu Dhabi pentru premiera, deoarece in aceasta regiune cererea de aur era foarte ridicata.

Bucurandu-se de imaginea aurului de investitie sigura, nemtii s-au gandit sa faciliteze achizitionarea mini-linogurilor de aur.

Un computer instalat in interiorul aparatului calculeaza fluctuatiile de preturi la fiecare 10 minute, tinand cont de informatii venite din toate pietile lumii.

Cei interesati pot cumpara o moneda de 1 gram cu aproximativ 44 de euro sau un lingou de 250 de grame cu 11.300 de euro.

Proprietarii automatului se asteapta ca oamenii sa se indrepte si catre mini-linogurile de 2,5 grame de aur, cu Londra gravata pe ele, perfecte pentru a fi daruite.

Aparatul nu este pazit de gardieni, insa este asigurat de un sistem de alarma de ultima generatie si de betonul armat care-l inconjoara.

"Ar costa mai mult sa-l iei, decat ce gasesti in interiorul lui", a declarat un reprezentant al companiei Oriente Lux.

Potrivit legilor britanice, oricine cumpara aur in valoare de peste 2.500 de lire (2,756 de euro) este obligat sa-si scaneze pasaportul, pentru a se evita spalarea de bani.

#aur, #investitie, #londra, #automat aur , #Anglia