Atacurile guvernului britanic impotriva imigrantilor, sub ancheta

Vineri, 09 August 2013, ora 17:01
1287 citiri
Atacurile guvernului britanic impotriva imigrantilor, sub ancheta

Autoritatea britanica de reglementare in domeniul publicitatii a anuntat vineri lansarea unei anchete cu privire la campania "Go Home" prin care guvernul ii indeamna pe imigrantii ilegali sa se intoarca in tarile lor, altfel riscand sa fie arestati.

"Am primit circa 60 de plangeri, legate mai ales de problema vocabularului campaniei, calificat drept agresiv si iresponsabil, intrucat aminteste de sloganurile folosite de gruparile rasiste in timpul atacurilor lor asupra imigrantilor si poate exacerba tensiunile interrasiale", a indicat un purtator de cuvant al autoritatii, anuntand deschiderea anchetei, potrivit AFP.

Luna trecuta, doua camionete au cutreierat timp de o saptamana mai multe cartiere ale Londrei in care traiesc numerosi straini, purtand pancarte uriase pe care erau desenate o pereche de catuse si sloganul: "Sunteti in Marea Britanie in mod ilegal? Intoarceti-va acasa sau riscati sa fiti arestati".

Tururile cu camioneta - numite "racist vans" de detractorii lor - au incetat, dar afisele continua sa fie distribuite in presa locala.

Campania "Go Home" a starnit profunde emotii in Marea Britanie si chiar divizari in coalitia aflata la putere. Astfel, ministrul comertului, Vince Cable, membru al Partidului Liberal-Democrat, a evocat o "initiativa stupida si ofensatoare", la care purtatorul de cuvant al premierului conservator David Cameron a replicat ca e "evident" ca aceasta campanie da deja rezultate si ca a-i determina pe imigrantii ilegali sa plece de bunavoie din Marea Britanie este mijlocul cel mai rentabil de a-i face sa plece. In ce-l priveste, Partidul laburist, de opozitie, a calificat campania drept "ridicola".

Imigratia a revenit in ultimul timp in forta in dezbaterea politica din Marea Britanie, in paralel cu ascensiunea partidului populist antieuropean Ukip. Guvernul de la Londra le-a impus deja o "garantie" de 3.000 de lire strainilor considerati a avea "nivel ridicat de risc", veniti cu viza temporara din Nigeria, India, Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka si Ghana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#imigranti Marea Britanie, #campanie anti imigratie Anglia, #ancheta guvern campanie imigratie , #Anglia