Anglia va rata tinta de deficit in 2012, dupa ce economia s-a contractat

Vineri, 03 August 2012, ora 10:37
2153 citiri
Anglia va rata tinta de deficit in 2012, dupa ce economia s-a contractat

Economia britanica se va contracta cu 0,5% in 2012, iar tinta de deficit va fi ratata, arata datele Institutului National de Cercetare Economica si Sociala.

Deteriorarea economica a fost "mai pronuntata" decat se estima anterior, pe masura ce situatia din sectorul privat s-a inrautatit din cauza masurilor de consolidare fiscala si din cauza disfunctionalitatilor sistemului financiar.

George Osborne, seful Trezoreriei britanice, va trebui sa se imprumute cu 12,5 miliarde de lire sterline mai mult decat era planuit initial pentru anul fiscal care se termina in martie 2013, scrie Bloomberg.

"Toti acesti factori vor dauna performantelor economice. Problema majora a economiei Marii Britanii este lipsa de cerere, iar guvernul poate lua masuri pentru a creste aceasta cerere", este de parere Simon Kirby, un economist al institutului.

Osborne spune, insa, ca se va abtine sa imprumute mai multi bani pentru a sprijini economia, fiind de parere ca investitorii se vor intoarce singuri catre Marea Britanie, din cauza presiunii venite din partea tarilor din zona euro, precum Spania. Standard & Poor's a reconfirmat ratingul Marii Britanii la nivelul AAA.

Programul de austeritate al lui Osborne, inceput din 2010, care a fost extins pana in noiembrie 2017, presupune o crestere a economiei de 2,8% in 2012. Cu toate acestea, economia s-a contractat cu 0,9% fata de al treilea trimestru al 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#evolutie economie Marea Britanie, #tinta deficit Marea Britanie , #Anglia