Anglia: Europa trebuie sa ia masuri urgente pentru crestere economica

Duminica, 15 Ianuarie 2012, ora 18:15
1212 citiri
Anglia: Europa trebuie sa ia masuri urgente pentru crestere economica

Decizia Standard & Poor's (S&P) de a cobori ratingurile a noua tari din zona euro arata ca Europa trebuie sa intensifice actiunile de stimulare a cresterii economice, a declarat duminica minsitrul britanic de Externe William Hague.

Hague a adaugat ca autoritatile britanice au planuri de urgenta pentru mai multe scenarii in privinta viitorului zonei euro, dar a refuzat sa confirme zvonurile din presa ca ministerul de Externe ar fi pregatit masuri de ajutorare a britanicilor care locuiesc in zona euro in cazul prabusirii monedei.

S&P a retrogradat vineri seara noua tari din zona euro, inclusiv doua cu rating AAA, si a trecut pe perspectiva negativa alte trei sate cu nota maxima.

"Este o situatie serioasa. Subliniaza faptul ca zona euro nu ia masuri dure pentru a-si rezolva problemele. Vrem ca zona euro sa fie stabila si sanatoasa, este in interesul national, dar asta inseamna ca trebuie intensificate eforturile de stimulare a cresterii economice in intreaga Europa, inclusiv in Marea Britanie", a spus oficialul.

#William Hague Marea Britanie, #Hague retrogradari zona euro, #Marea Britanie retrogradari zona euro , #Anglia