Afaceristii, din ce in ce mai dezamagiti de relatia cu bancile - Studiu

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 13:23
1594 citiri
Afaceristii, din ce in ce mai dezamagiti de relatia cu bancile - Studiu

Mediul de afaceri britanic are tot mai putina incredere in banci, anunta Camera de Comert Britanica, in urma unei anchete realizate pe 1560 de firme.

Jumatate din acestea au anuntat ca nu au incredere in banci si alte institutii de credit, in timp ce 38% au mai putina incredere decat anul trecut, transmite BBC.

Statistica arata astfel ca, din firmele intervievate, doar aproximativ 12% au la fel de multa sau mai multa incredere fata de 2011.

Sprijinul statului, conditie pentru cresterea increderii britanicilor

Din respondentii anchetei facute de Camera de Comert Britanica, 59% din firme ar dori sa apeleze pentru creditare la o banca sprijinita de guvern. Insa 43% nu cunosc posibilitati pentru a recurge la servicii financiare oferite de institutii care se bucura de sprijinul statului, iar IMM-urile sunt cele mai neinformate in aceasta privinta.

La nivel general, insa 57% din firme sunt increzatoare ca pot accesa surse de finantare externe, in timp ce 37% nu cred ca pot reusi.

"Institutiile financiare trebuie sa-si recastige increderea, sa-si repare relatiile afectate cu mediul de afaceri si sa imbunatateasca transparenta", a declarat John Longworth, Directorul General al Camerei de Comert Britanice.

"Regulatorii ar trebui sa creasca competitia din sectorul bancar pentru a asigura o gama mai larga de posibilitati, iar guvernul trebuie sa se asigure ca planurile de a crea o Banca Britanica de Afaceri inseamna mai multe fonduri disponibile pentru afaceri", a explicat acesta.

Guvernul Regatului Unit a anuntat la sfarsitul lui septembrie infiintarea unei banci care sa sprijine IMM-urile in accesarea unor linii de finantare, in conditii adaptate acestui tip de companii. Pentru inceput aceasta institutie beneficiaza de o linie de finantare de un miliard de lire sterline, avand ca tinta oferirea pe viitor a unor credite in valoare de pana la 10 miliarde de lire sterline.

#banci marea britanie, #banci Anglia, #credite IMM Marea Britanie, #credite IMM Anglia, #incredere mediu afaceri Marea Britanie , #Anglia