Afacerea regala: Cat valoreaza printesa Charlotte, la doar 4 luni

Vineri, 04 Septembrie 2015, ora 16:45
4658 citiri
Afacerea regala: Cat valoreaza printesa Charlotte, la doar 4 luni
Foto: royal.gov.uk

Printesa Charlotte, cea mai mica membra a familiei regale britanice, va aduce 5 miliarde de dolari economiei Marii Britanii, in timp ce fratele sau mai mare, printul George, abia atinge o cota de 3,6 miliarde de dolari, potrivit companiei de consultanta si evaluare Brand Finance.

Cu toate acestea, mica printesa nu reuseste inca sa o ajunga pe mama sa, Catherine, Ducesa de Cambridge, a carei contributie este estimata la 7,22 miliarde de dolari pana acum.

Desigur, printesa Charlotte nu a aparut in public decat de doua ori: in ziua in care s-a nascut si in ziua botezului, insa valoarea pe care o genereaza pentru afacerile din Regat este impresionanta.

Doar nasterea sa a generat beneficii economice de peste 150 de milioane de dolari Marii Britanii, potrivit estimarilor realizate de Brand Finance.

"Efectul Charlotte" a adus o crestere uriasa brandurilor pe care micuta le-a purtat in cele doua ocazii, remarca CNN.

Salul de dantela, in valoare de 100 de dolari, care acoperea micuta in momentul in care aceasta a fost prezentata de catre parintii sai lumii intregi, se vinde intr-un ritm haotic, de atunci, spun producatorii.

"Salul este inca foarte popular, am primit o multime de comenzi din intreaga lume in ultimele luni, multumita acoperirii media pe care evenimentul a avut-o", sustine Gillian Taylor, director al G.H. Hurt & Sons.

Si caruciorul vintage in care printesa Charlotte si-a facut aparitia la botez a generat aceeasi frenezie. Prams With Pizazz, o companie care restaureaza carucioare vechi, a primit o "avalansa de mesaje, mail-uri si telefoane", dupa eveniment, sustine proprietarul companiei.

"Firma", asa cum ii spune Regina Elisabeta a-II-a familiei regale, valoreaza 87 de miliarde de doari in total, iar contributia sala economia Marii Britanii creste cu cate 1,8 miliarde de dolari in fiecare an, potrivit Brand Finance.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#valoare familia regala britanica, #valoare printesa Charlotte , #Anglia