Vezi cat costa luxul

Joi, 14 Iulie 2011, ora 19:11
1887 citiri
Vezi cat costa luxul

Apetitul miliardarilor americani pentru produsele de lux a crescut chiar si pe timp de criza. Bogatasii nu mai sunt jenati sa-si etaleze bogatia in ciuda crizei care a generat dificultati in randul paturii de jos din SUA.

Analistii estimeaza ca in 2011 cheltuielile miliardarilor americani pe produse de lux vor creste cu 8%, pana la 359 de miliarde de dolari.

Potrivit specialistilor, in 2009, a fost un moment in care bogatasii Americii se simteau jenati sa-si etaleze miliarderele, insa acest moment “de glorie” nu a durat mult.

In 2010 piata auto de lux, Maserati, Lamborghini si Aston Martin a cunoscut o crestere substantiala de 60%.

Numarul americanilor care detin peste 30 de milioane de dolari in active investitionale a crescut cu 10% in 2010.

Acest grup de persoane reprezinta 36% din milionarii lumii.

Ei continua sa cheltuiasca milioane de dolari pe calatorii, avioane, masini si bijuterii. Apetitul lor pentru consum pare ca nu se mai termina.

Guvernele din lumea au stabilit politici fiscale mai aspre pentru bogati, insa spun analistii, taxele se rasfrang asupra muncitorilor din piata de lux.

Investitiile milionarilor americani in produse de lux dau de lucru si paturii de jos

In momentul in care un miliardar cumpara un yacht, angajeaza 600 de persoane timp de 9 luni sau un an, in functie de cat de mare este ambarcatiunea.

Problema somajului din SUA este extrem de grava si nu pare a avea rezolvare, cel putin pentru moment.

Piata de lux a angajat sute de mii de oameni la nivel global si pe masura ce investitiile in produse de lux continua, marile companii vor continua sa angajeze experti si ingineri.

Efectul de domino nu va ezita sa apara, spun analistii.

#consum, #lux, #miliardari, #piata auto lux, #produse lux, #sua , #America

Curs valutar

1 EUR = 4.9773 RON

0.0005

1 USD = 4.5636 RON

0.0011
  1. Revoluție în energie anunțată de China! Beijingul susține că a găsit modalitatea de a renunța la combustibilii fosili
  2. Soarta celui mai mare combinat din țară atârnă de un fir de ață. „Pentru muncitori, situația este îngrijorătoare, dar speranțe există”
  3. Cum rămâne cu pensiile pentru grupe de risc și condiții grele. Ajutoarele și compensațiile pe care le vor primi vârstnicii în 2025
  4. Semnalele care anunță o posibilă mare criză economică, asemănătoare celei din 1930. Cum să te pregătești pentru „furtună". Economist: „Trebuie să avem o strategie"
  5. Polonezii, supărați că ouăle românești sunt importate peste producția internă. Cum a reușit România să depășească la raft fermierii din Polonia
  6. Taximetriștii câștigă „războiul” cu Uber și Bolt: După 10 ani de proteste, ultimele promisiuni și sancțiunile ANAF împing românii înapoi în mașinile galbene
  7. Ungaria vrea gaz românesc din Marea Neagră: "Va fi singura sursă nouă din regiune". Replica ministrului Burduja
  8. Statul vrea să controleze o firmă înființată de un gigant al petrolului din Rusia și care a trecut prin mâinile unui fugar moldovean. Legătura cu companiile strategice din România
  9. România face front comun cu liderii europeni la Bruxelles pentru „Reînarmarea Europei”. „Continuăm construcţia de autostrăzi şi spitale, pentru care am alocat fonduri”
  10. Primele detalii despre fabrica sud-coreeană de armament care va fi construită în România. Când se va deschide și câți angajați va avea