Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SUA strang bani pentru un fond de sustinere a viitorului guvern de la Caracas, in valoare de 10 miliarde de dolari

SUA strang bani pentru un fond de sustinere a viitorului guvern de la Caracas, in valoare de 10 miliarde de dolari


Statele Unite, alaturi de alte tari, depun eforturi pentru constituirea unui fond de sustinere in valoare de 10 miliarde de dolari, care sa fie pus la dispozitia viitoarelor autoritati venezuelene in vederea relansarii comertului, a declarat sambata, la Washington, secretarul american al Trezoreriei Steven Mnuchin, transmite AFP.

"Lucram pentru a incerca sa constituim un fond de 10 miliarde de dolari care sa fie pus la dispozitia noului guvern in vederea relansarii comertului", a afirmat Mnuchin in cadrul unei conferinte de presa la incheierea reuniunii de primavara a Fondului Monetar International (FMI) si a Bancii Mondiale (BM), inceputa pe 12 aprilie.

Secretarul Trezorerie a precizat ca aceasta initiativa a aparut in cadrul unei intalniri desfasurate joi in marja reuniunii oficiale a FMI, la care au participat 19 state.

Printre acestea figureaza Franta, Germania, Japonia, Canada, Italia, dar si state latino-americane precum Brazilia, Mexic, Chile si Argentina.

"De cate ori particip la o reuniune de acest tip, nu imi vine sa cred cat de mult se degradeaza situatia venezuelenilor", a declarat Mnuchin.

Dintre statele prezente la reuniunea de joi de la Washington, tari precum Italia si Mexic nu au recunoscut legitimitatea auto-proclamatului presedinte interimar Juan Guaido.

In cursul reuniunii de primavara, FMI si BM si-au declarat disponibilitatea de a interveni in sprijinul Venezuelei, tara care se confrunta cu o veritabila "criza umanitara", potrivit evaluarii noului presedinte al BM, David Malpass, dar concretizarea acestei intentii nu se poate realiza imediat, ca urmare a absentei unei recunoasteri legitime a presedintelui Guido.

EFE transmite ca sesiunea de primavara s-a incheiat fara a se ajunge la un consens privind posibilitatea recunoasterii lui Juan Guaido in calitate de presedinte al Venezuelei, care ar permite lansarea unui program de sprijin. Reuniunea de primavara s-a incheiat insa cu angajamentul de a "actiona rapid" impotriva incetinirii redresarii economice globale.

In conferinta de presa de la final, directoarea generala a FMI Christine Lagarde a declarat ca organismul international nu a ajuns deocamdata la un acord referitor la o posibila recunoastere a legitimitatii lui Guaido.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1689 ori