SUA: Camera Reprezentantilor adopta un buget si sfideaza Senatul

Duminica, 29 Septembrie 2013, ora 09:07
1246 citiri
SUA: Camera Reprezentantilor adopta un buget si sfideaza Senatul
Foto: ruvr.ru

Camera Reprezentantilor americani a adoptat in noaptea dintre sambata spre duminica un proiect de lege privind finantele provizoriu calificat drept inacceptabil de democrati, in conditiile in care Congresul mai are la dispozitie doua zile pentru a evita paralizia statului federal, transmite AFP.

Majoritatea republicana din camera inferioara a adoptat masuri ce ar asigura finantarea statului federal pana la 15 decembrie, ar amana cu un an aplicarea reformei din sistemul sanatatii dorita de Barack Obama si ar suprima o taxa asupra echipamentelor medicale creata de aceasta lege.

Textul amendeaza proiectul de buget temporar adoptat vineri de Senat.

Un al doilea text urma sa fie adoptat de Camera pentru a le garanta militarilor americani ca vor fi platiti in eventualitatea unei inchideri partiale a agentiilor federale incepand de marti.

Proiectul de lege privind finantele ar urma sa fie respins de Senat, controlat de democrati, potrivit liderului acestora Harry Reid. Casa Alba a anuntat la randul sau ca presedintele Barack Obama isi va exprima dreptul de veto impotriva acestui text.

Conform AFP, cele doua entitati constituente ale Congresului mai au timp pentru a ajunge la un consens pana luni la orele locale 23:59, sfarsitul anului bugetar 2013.

Situatia pare totusi destul de complicata, iar multi alesi prevad o paralizie guvernamentala incepand de marti dimineata. 'Camera si Senatul sunt ca doua locomotive care merg una spre cealalta... in slow-motion', a scris pe Twitter reprezentantul republican Scott Rigell.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget sua, #taxe America , #America