Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Statele Unite au o avere ascunsa de 128.000 de miliarde de dolari

Statele Unite au o avere ascunsa de 128.000 de miliarde de dolari
Statele Unite dispun de o avere mai putin cunoscuta, de nu mai putin de 128.000 de miliarde de dolari, reprezentata de resursele minerale ale tarii si concesiuni in sectorul energetic, valoarea acestora fiind de circa opt ori mai mare fata de datoria nationala.

Datoria SUA se situeaza in prezent la peste 16.000 de miliarde de dolari.

"In subsol, autoritatile federale detin drepturile pentru concesionarea resurselor minerale si a celor energetice, de pe urma carora incaseaza redevente, chirii si bonusuri", potrivit Institute for Energy Research, o organizatie a industriei energetice din SUA, citata de Business Insider.

Potrivit estimarilor acestora, activele sunt evaluate la 128.000 de miliarde de dolari.

O parte din resurse ar putea fi concesionate "in cadrul unor politici adecvate ale statului" pentru a aduce autoritatilor statale si federale venituri estimate la 150 de miliarde de dolari in 10 ani doar pentru gaze naturale si petrol de catre Congressional Budget Office, agentie federala care furnizeaza date economice Congresului.

Cifra nu include taxele si alte beneficii generate de explotarea acestor resurse.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2000 ori
Citeste mai multe despreavere SUA avere secreta SUA datorie sua