Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Somajul din SUA a scazut in octombrie la minimul ultimelor sase luni

Somajul din SUA a scazut in octombrie la minimul ultimelor sase luni


Somajul din Statele Unite a scazut in octombrie la minimul ultimelor sase luni, de la 9,1%, in septembrie, la 9%, dupa ce numarul de angajati din SUA, excluzand sectorul agricol, a crescut luna trecuta.

Noile date privind piata muncii si revizuirea cifrelor anuntate pentru august si septembrie indica o imbunatatire a situatiei pietei muncii.

Numarul de angajati, cu exceptia sectorului agricol, a crescut cu 80.000 in octombrie, a anuntat vineri Departamentul Muncii, in timp ce analistii anticipau 95.000 de noi posturi. Datele revizuite pentru august si septembrie arata ca au fost infiintate cu 102.000 mai multe locuri de munca decat s-a anuntat initial.

Piata muncii ramane inca punctul sensibil al recuperarii economiei SUA, iar progresele in a oferi locuri de munca celor 13,9 milioane de americani someri sunt inca prea lente, potrivit Reuters.

Chiar daca economia SUA se afla in al doilea an de redresare, au fost recuperate doar o parte din cele 8 milioane de slujbe pierdute in timpul recesiunii.

Economia trebuie sa creasca anual cu 2,5% timp de mai multi ani si sa creeze constant cel putin 125.000 de noi locuri de munca pentru a evita o crestere a somajului.

Cresterea economica s-a accelerat la 2,5% in trimestrul al treilea, de la 1,3% in trimestrul doi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2752 ori