Solistul de la Iron Maiden, directorul de marketing al unei companii aeriene

Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 01:01
1256 citiri
Solistul de la Iron Maiden, directorul de marketing al unei companii aeriene

Bruce Dickinson, solistul trupei Iron Maiden, a fost numit in functia de director de marketing al companiei aeriene Astraeus Airlines cu sediul in Gatwick (Islanda), care opereaza curse de tip charter, informeaza guardian.co.uk. 

In trecut, solistul britanic a lucrat timp de cativa ani ca pilot pentru aceasta companie aeriana. Informatia a fost postata pe site-ul companiei.

"Bruce (Bruce Dickinson, n.r.) este excelent in domeniul comunicatiei. El cunoaste pe de rost toate detaliile din industria aviatica", a declarat Shaun Monnery, directorul departamentului comercial al companiei islandeze.

Bruce Dickinson, in varsta de 52 de ani, detine de multi ani brevetul de pilot si a pilotat nu doar charterele comerciale ale companiei Astraeus, ci si avionul trupei Iron Maiden cu ocazia deplasarilor grupului britanic in diverse colturi ale lumii.

Muzicianul a participat de asemenea la cateva operatiuni de salvare pe calea aerului a unor turisti britanici aflati in situatii dificile.

Una dintre trupele de top ale heavy metal-ului, Iron Maiden a lansat de-a lungul carierei nu mai putin de 15 albume, vandute in aproximativ 70 de milioane de exemplare. Hituri precum "The Trooper", "Flight of Icarus", "Where Eagles Dare", "To Tame A Land", "Wasted Years", "Bring Your Daughter... to the Slaughter", "Afraid to Shoot Strangers", "Wasting Love" au transformat Iron Maiden intr-una dintre cele mai longevive si influente trupe de heavy metal din intreaga lume. Grupul este format din Steve Harris, Bruce Dickinson, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers si Nicko McBrain.

In 2006, Iron Maiden a lansat albumul "A Matter of Life and Death", material care a atins primele pozitii in topurile din 40 tari. Albumul a fost promovat prin turneul "A Matter Of Life and Death World Tour", care a cuprins 28 de concerte in Europa, toate sold-out.

"The Final Frontier" este cel de-al 15-lea material de studio Iron Maiden. Lansarea oficiala a albumului a coincis cu prima parte a turneului, care a debutat in iunie, cu o serie de show-uri in America de Nord.

Turneul "The Final Frontier" va include si aparitii speciale in cadrul unora dintre cele mai cunoscute festivaluri europene, printre care Wacken, in Germania, si Sziget, in Ungaria, precum si numeroase alte concerte de stadion, urmand sa continue si in 2011.

Trupa Iron Maiden a concertat la Cluj Napoca, pe 15 august, in parcarea mall-ului Polus Center. Rockerii de la Iron Maiden au mai concertat in Romania, la Bucuresti, in 2008. 

#bruce dickinson, #iron maiden, #marketing, #companie aeriana , #America