S&P sustine ca SUA nu isi vor recupera curand ratingul AAA

Marti, 09 August 2011, ora 09:38
1347 citiri
S&P sustine ca SUA nu isi vor recupera curand ratingul AAA

Agentia S&P avertizeaza ca Statele Unite ale Americii nu isi vor revedea prea curand ratingul readus la AAA, redus vineri de agentie, cu o treapta, pana la AA+. Agentia a coborat, luni, ratingul marilor creditori ipotecari Fannie Mae si Freddie Mac, potrivit NewsIn.

Motivul pentru care Standard and Poor's a coborat luni ratingul celor doua institutii ipotecare - prabusite in urma crizei din 2008, dar salvate de stat - a fost ca acestea se depind direct de sprijinul guvernului american.

Agentia a redus luni cu o treapta, de la AAA la AA+, si ratingurile altor institutii financiare americane care sunt legate de indatorarea pe termen lung a Statelor Unite.

Vineri, S&P a redus pentru prima oara in istorie ratingul Statelor Unite de creditare pe termen lung, de la AAA la AA+.

"Consideram in continuare ca riscurile sunt la nivelul evaluarii pe care am facut-o si de aceea mentinem o perspectiva negativa. Nu anticipam in acest moment un scenariu in care SUA s-ar intoarce rapid la AAA", a declarat luni David Beers, seful diviziei pentru ratingurile suverane de la S&P.

"Daca ar fi fost un consens mai larg printre partide in ceea ce priveste optiunile in materie de politica fiscala pe termen mediu si aceasta s-ar fi reflectat intr-un pachet de simulare fiscala mai substantial si mai robust, atunci ar fi fost create conditiile pentru o reintoarcere a ratingului la AAA", a adaugat oficialul de la S&P. 

"Data fiind natura dezbaterii curente din tara, cu polarizarea vederilor in intreaga tara in momentul de fata, nu vedem un orizont imediat in care acesta (reintoarcerea la AAA - n.r.) ar deveni cel mai probabil scenariu", a conchis Beers.

Totusi, secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, a criticat decizia de vineri a Standard and Poor's declarand ca redutabila agentie de rating s-a bazat pe rationamente nejustificate si a aratat "o uimitoare lipsa de cunostinte despre notiuni de baza ale calculelor matematice din finantele americane".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rating, #rating sua, #retrogradare rating sua , #America