Rata somajului din SUA a scazut la 9,7% in ianuarie

Vineri, 05 Februarie 2010, ora 17:40
1557 citiri
Rata somajului din SUA a scazut la 9,7% in ianuarie

Rata somajului din Statele Unite a scazut de la 10% in decembrie la 9,7% in luna ianuarie, pentru a cincea luna consecutiv, desi numarul locurilor de munca a scazut cu 20.000, peste asteptarile analistilor, potrivit Les Echos, informeaza NewsIn.

Paradoxul poate fi explicat prin faptul ca raportul ministerului cuprinde doua studii distincte, unul care masoara locurile de munca la companii, iar celalalt care ia in calcul numarul de persoane, unele dintre aceste putand avea mai mult de un loc de munca.

Cel de-al doilea raport arata ca numarul de persoane angajate a crescut in ianuarie, in timp ce numarul celor cu mai multe locuri de munca a scazut.

Pentru minister, raportul intocmit in functie de companii arata o situatie aproape neschimbata, semn ca economia ar putea sa creeze in curand noi locuri de munca.

Potrivit statisticilor, economia a continuat sa piarda locuri de munca in sectorul constructiilor, al transporturilor si al comertului en gros, in timp ce situatia s-a ameliorat in industrie si in comertul cu amanuntul.

#rata, #somaj, #someri, #america , #America