Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul net al companiei Kraft, in crestere cu 3,5%

Profitul net al companiei Kraft, in crestere cu 3,5%
Compania americana Kraft a inregistrat o crestere a profitului net trimestrial de 3,5 %, la 732 milioane de dolari, pe fondul cresterii preturilor, relateaza Reuters.Cel mai mare producator alimentar din America de Nord a crescut obiectivele pe anul 2008 legate de castiguri si vanzari, iar actiunile acestuia s-au apreciat cu 3,2%.


Compania raportase un profit de 707 milioane de dolari sau 44 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.Asemenea altor companii din industria alimentara, Kraft a avut de suferit de pe urma costurilor ridicate ale marfurilor si urmeaza sa dezvolte noi produse si sa utilizeze noi tactici pentru cresterea vanzarilor.Compania a crescut preturile pentru a atenua unele costuri, asmenea altor companii, desi Kraft a pierdut din cota de piata in anumite domenii, majorand preturile inaintea competitorilor.Vanzarile au crescut cu 21,4%, la 11,2 miliarde de dolari. Pentru anul in curs, compania se asteapta la castiguri de cel putin 1,92 dolari/actiune, o crestere a prognozei precedente de 1,90 dolari/actiune.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1136 ori