Peste 100 de orase americane ar putea intra in faliment

Miercuri, 22 Decembrie 2010, ora 00:28
1575 citiri
Peste 100 de orase americane ar putea intra in faliment

Aproximativ 100 de orase americane s-ar putea confrunta cu colapsul financiar in 2011, din cauza incapacitatii de a plati imprumuturi de sute de miliarde de dolari. Nici orasele europene nu sunt sigure din punct de vedere economic, pe lista in cauza numarandu-se Florenta, Barcelona, Madrid sau Venetia.

Estimarile extrem de pesimiste ii apartin analistului american Meredith Whitney, care a prezis si criza globala a creditelor. Aceasta a descris datoriile locale si ale statelor ca fiind cea mai mare problema cu care se confrunta economia americana.

"Dupa problemele de pe piata imobiliara, aceasta este a doua mare problema a SUA si cu siguranta cea mai mare amenintare adusa economiei SUA", a declarat Meredith Whitney postului tv CBS, citata de The Guardian.

"Nu exista nicio indoiala ca vom vedea multe intrari in default pentru obligatiunile municipale. Apreciez ca 50 pana la 100 de orase vor intra in faliment, chiar mai multe. Asta inseamna datorii de mai multe sute de miliarde de dolari", a adaugat ea.

Citeste continuarea pe Ziare.com

#orase, #america, #sua, #faliment, #criza , #America