Greenspan vede economia americana in sau foarte aproape de recesiune

Marti, 15 Ianuarie 2008, ora 10:05
1025 citiri
Greenspan vede economia americana in sau foarte aproape de recesiune

Economia americana se afla probabil in recesiune sau aproape de a intra in recesiune, a declarat fostul presedinte al Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, Alan Greenspan, intr-un interviu acordat cotidianului The Wall Stree Journal, informeaza Reuters.

Sansele "nu sunt aproape de nivelul maxim, insa se indreapta in aceasta directie", a declarat Greenspan, in interviul publicat marti de Wall Street Journal, citat de Reuters.

"Simptomele sunt in mod clar prezente. Recesiunile nu au o evolutie lina. Acestea sunt in general semnalate de discontinuitati pe piata, iar datele publicate in ultimele saptamani ar putea fi caracterizate astfel", a declarat acesta

Greenspan precizase in decembrie 2007 ca vede semnalele unei posibile recesiuni economice in Statele Unite ale Americii, sansele unei evolutii in aceasta directie fiind de 50%., fata de nivelul de 30% estimat anterior.

Conform WSJ, Greenspan se va alatura fondului de hedging Paulson & Co. in functia de consilier. Grupul Paulson & Co., cu sediul la New York, ce controleaza active in valoare de 28 miliarde dolari, va face un anunt in acest sens in cursul zilei de marti, afirma WSJ.

Greenspan a fost criticat din cauza faptului ca a mentinut dobanda de politica monetara la un nivel foarte scazut, de 1%, din iunie 2003 pana in iunie 2004, lucru care, conform unor analisti, ar fi contribuit la aparitia recentei crize imobiliare.

Paulson & Co. a fost unul dintre marii castigatori ai sectorului fondurilor de hedging in 2007, pariind impotriva pietei creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc, conform Reuters.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.