Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ford anunta pierderi record pentru 2006, de 12,7 miliarde de dolari

Ford anunta pierderi record pentru 2006, de 12,7 miliarde de dolari

Constructorul american de automobile Ford a anuntat joi ca in 2006 a inregistrat pierderi nete record, de aproape 13 miliarde de dolari, grupul fiind afectat mai ales de dificultatile persistente ale activitatii sale din America de Nord, relateaza AFP.

Ford a anuntat pierderi nete de 12,7 miliarde de dolari pentru anul 2006, in comparatie cu anul precedent, cand inregistrase profituri in valoare de 1,44 miliarde dolari. Acest rezultat depaseste ca amploare nivelul pierderilor inregistrate in 1992, de 7,4 miliarde dolari, precum si cele inregistrate de concurentul sau direct, grupul General Motors, aflat deasemenea intr-o perioada de criza, care in 2005 a anuntat pierderi de 10,6 miliarde de dolari.

Pierderile din 2006 vin pe fondul cheltuielilor masive de restructurare, prin care producatorul american de automobile trece momentan. Facand exceptie de acest proces de restructurare, pierderile grupului se ridica la doar 2,8 miliarde de dolari, a precizat Ford intr-un comunicat.

In al patrulea trimestru al 2006 pierderile Ford au fost de 5,8 miliarde de dolari, cu mult peste cele din aceeasi perioada a anului precedent, cand grupul american anuntase pierderi de 74 milioane de dolari. Pierderile din al patrulea trimestru sunt agravate de cheltuieli exceptionale de peste trei miliarde de dolari.

Cu putin timp in urma Ford anuntase ca pierde anual aproximativ un miliard de dolari din cauza pieselor auto contrafacute.

Ford Motor Company este o companie multinationala americana, ocupand locul trei pe plan mondial in 2006 in ceea ce priveste vanzarile de automobile. Ford a fost una din primele zece corporatii din lume si in 1999 a fost una dintre cele mai profitabile companii. In ultimii ani insa, performantele Ford nu au mai fost atat de stralucite si incepand cu anul 1995 a pierdut constant din cota de piata din Statele Unite ale Americii.

Potrivit unor previziuni de la sfarsitul anului trecut, Compania Ford Motor va cobori, in 2007, pe locul al treilea pe piata americana, dupa ce in 2006 a ocupat prima pozitie, urmand a fi depasita de catre producatorul japonez rival Toyota Motor.

Ford, care se lupta cu pierderile in crestere din America de Nord, a anuntat ca urmareste sa-si pastreze cota pe piata americana de vehicule usoare intre 14 si 15%, de la un nivel curent de 17,7%, deoarece grupul se afla in proces de restructurare, prin inchiderea a 16 uzine si prin desfiintarea a 50.000 de locuri de munca.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 856 ori