Cota de popularitate a presedintelui Obama a scazut la 41%

Marti, 13 Martie 2012, ora 10:13
1115 citiri
Cota de popularitate a presedintelui Obama a scazut la 41%

Cota de popularitate a presedintelui american, Barack Obama, a scazut la 41% indeosebi ca urmare a cresterii pretului carburantilor si in pofida unei imbunatatiri a situatiei pe piata fortei de munca.

Datele au fost obtinute in urma unui sondaj, cu opt luni inaintea prezidentialelor din noiembrie, relateaza AFP.

In aceasta ancheta realizata pentru New York Times si canalul de televiziune CBS, Barack Obama pierde noua puncte in raport cu ultimul sondaj realizat in urma cu o luna, care arata o cota de popularitate de 50%.

Daca 47% dintre persoanele chestionate dezaproba actiunile presedintelui american, Barack Obama este considerat invingator in fata celor doi principali adversari republicani in cursa pentru investitura. Conform sondajului, liderul de la Casa Alba l-ar invinge atat pe moderatul Mitt Romney (47% contra 44%), cat si pe ultraconservatorul Rick Santorum (48% contra 44%).

In aceeasi zi, o alta ancheta realizata pentru Washington Post si ABC News, indica, de asemenea, o pierdere a popularitatii actualului presedinte american, dar intr-o masura mai redusa. In sondajul aminitit, doua treimi dintre persoanele chestionate dezaprobau modul in care Barack Obama a gestionat cresterea pretului carburantilor.

Presedintele american a recunoscut in repetate randuri ca majorarea pretului carburantilor, care ameninta relansarea economica semnalata in ultimele luni in Statele Unite, afecteaza direct numeroase familii americane, confruntate si in prezent cu efectele crizei, dar a declarat ca nu exista de o "solutie magica".

#Obama popularitate, #cota popularitate Obama, #alegeri Sua popularitate Obama , #America