Cele mai bogate familii americane, de la Rockefeller incoace

Luni, 07 Decembrie 2009, ora 22:50
10197 citiri
Cele mai bogate familii americane, de la Rockefeller incoace

Chiar daca nu au “sange albastru” si nici vechime de secole, aristocratii Americii sunt mult mai bogati decat rudele lor europene. Descendentii baronilor bancari, a mogulilor media sau a unora dintre cei mai mari retaileri ai lumii, au impreuna averi de aproape 500 miliarde $.



Averea de 14 miliarde de $ a “clanului” Hearst se trage din minerit si proprietati agricole si ulterior a fost imbogatita de William Randolph Hearst, care a creat un imperiu de presa.

Astazi, Hearst Corp detine 15 cotidiene, 15 reviste americane, precum Esquire si Harper"s Bazar, posturi radio si TV.

Desi se afla pe locul 9 in top, averea familiei Hearst este afectata de scaderile dramatice din piata publicitatii.


Robert Wood Johnson a fondat compania de produse farmaceutice Johnson & Johnson impreuna cu fratii sai in 1886. Fiul, Robert Jr., a devenit presedintele companiei in 1932.

El si fratele sau, J. Seward Johnson, au primit fiecare cate o treime din actiunile companiei cand aceasta a fost listata in 1944.

Cea de-a treia sotie a lui Seward, Barbara Piasecka Johnson, a mostenit 36 de milioane de actiuni, dupa moartea sotului sau, in 1983; astazi, aceste actiuni valoreaza 2,8 miliarde dolari.

Familia legendarului John D. Rockefeller ocupa astazi doar locul 19, in topul Forbes.

Nu exista american care sa nu-si aminteasca de celebrului capitalist, care a pornit de la o investitie de 4000 de $ in rafinarea petrolului, ca, mai apoi, sa alimenteze Revolutia Industriala Americana, prin gigantul energetic Standard Oil.

Imperiul lui Rockefeller s-a maruntit in urma celebrului proces antitrust din 1911.

Actele filantropicele ale industriasului sunt la fel de bine cunoscute. El a fondat Rockefeller University, Rockefeller Center etc.

Nelson Rockefeller a devenit cel de-al 41-lea vicepresedinte al Statelor Unite. Ultimul stranepot al lui John D. Rockefeller,  David, este colectionar de arta.

Averea familiei poate fi cu greu evaluata, avand in vedere ca s-a impartit la peste 150 de mostenitori. Se banuieste ca ar fi de 7 miliarde dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#americani, #averi, #bogati, #familie, #miliardari, #proprietati , #America