Bugetul SUA creste cu 3.800 de miliarde de dolari in 2013

Luni, 13 Februarie 2012, ora 14:59
1645 citiri
Bugetul SUA creste cu 3.800 de miliarde de dolari in 2013

Presedintele american Barack Obama va trimite luni Congresului propunerea sa de buget pentru 2013, ce ar urma sa includa noi taxe pentru cetatenii bogati si noi cheltuieli pentru programe de creare de locuri de munca.

Potrivit Washington Post, propunerea de buget prevede cresteri de cheltuieli de 3.800 de miliarde de dolari in 2013.

Planul se va concentra pe prioritatile ce vor domina si campania electorala a lui Obama pentru alegerile din noiembrie, inclusiv un efort de a scadea rata somajului si de a asigura ca menajele care castiga peste un milion de dolari pe an nu vor plati taxe mai mici de 30% din venit.

Bugetul prevede si ca reducerile de taxe instituite de fostul presedinte George W.Bush sa se prescrie in cazul familiilor bogate, ceea ce va duce la o reducere a deficitului cu 1.500 miliarde de dolari, potrivit datelor date publicitatii de Casa Alba.

Obama a fost criticat duminica pentru estimarile de deficit prevazute in proiectul de buget - 1.330 de miliarde de dolari anul acesta si 901 miliarde in 2013. Atunci cand preluat puterea, presedintele a promis sa reduca deficitul la jumatate pana la sfarsitul primului sau mandat, de patru ani.

Seful administratiei prezidentiale, Kack Law, a explicat ca recesiunea economica a facut ca reducerea reficitului atat de rapid sa devina imposibila.

#buget sua, #reduceri cheltuieli SUA Obama buget, #America buget , #America