Bancile americane au mai mult capital decat au nevoie

Miercuri, 22 Aprilie 2009, ora 09:10
974 citiri

Secretarul Trezoreriei americane, Timothy Geithner, a declarat marti ca majoritatea covarsitoare a bancilor din Statele Unite au mai mult capital decat ar avea nevoie, ceea ce a dus la o crestere a actiunilor, in timp ce investitorii asteapta rezultatele testelor de stres, informeaza Bloomberg.

"In momentul actual, majoritatea covarsitoare a bancilor au mai mult capital decat au nevoie pentru ca autoritatile de reglementare sa considere ca aceastea sunt bine capitalizate", a declarat Geithner.

El a adaugat ca vor exista mai multe optiuni in legatura cu creditorii pentru care testele arata ca au nevoie de fonduri suplimentare.

Geithner a mentionat ca exista semne care indica o "dezghetare" a pietelor de credit si o revenire a increderii printre investitori. Declaratiile sale reflecta imbunatatirea rezultatelor financiare ale mai multor credtori, in primul trimestru din 2009, si scaderea dobanzilor la imprumuturi, in aprilie.

Seful Trezoreriei a mai spus ca guvernul dispune de fonduri suficiente pentru a ajuta bancile americane, care provin din pachetul de 700 miliarde de dolari.

Comentariile lui Geithner intaresc opinia ca administratia nu vrea sa ceara Congresului fonduri financiare suplimentare.

Testele de stress, anuntate in februarie, au avut ca scop sa arate daca bancile sunt capitalizate adecvat.

Bancile care vor semnala ca au nevoie de bani vor avea la dispozitie sase luni pentu a strange sumele necesare sau vor trebui sa ceara din nou injectii guvernamantale de capital.

#banci, #capital, #america, #trezorerie, #injectii , #America