America se transforma intr-o societate a chiriasilor

Duminica, 24 Iulie 2011, ora 14:54
1401 citiri
America se transforma intr-o societate a chiriasilor

America se transforma dintr-o societate a proprietarilor, intr-una a chiriasilor, precizeaza strategul imobiliar al Morgan Stanley, Oliver Chang, care adauga ca de vina pentru aceasta situatie sunt inaccesibilitate creditelor si numarul mare de executari silite.

Morgan Stanley a emis un raport in care se arata ca daca s-ar exclude rau platnicii, rata proprietarilor din SUA ar fi de numai 59,7%, adica la cel mai scazut nivel.

Daca se adauga si cei 7,5 milioane de rau platnici, ponderea proprietarilor ar creste la 66,4%, conform Capital.

In plus, "oamenii care nu au o slujba, nu cumpara case", adauga consultantul imobiliar Mike Larson, citat de publicatia amintita.

Foarte multi americani isi cauta un loc de munca. Rata somajului a crescut la 9,2%, in iunie. Chiar daca au un job, foarte multi americani primesc salarii din ce in ce mai mai mici si nu isi permit sa cumpere o casa.

Indicele S&P Case Shiller, care urmareste tendintele pietei din 20 de orase americane, arata ca preturile au continuat sa scada la ince­pu­tul anului, scaderea pe 12 luni ridi­candu-se la 3,3%.

Dupa diverse estimari, intre 1,8 si 2,2 mi­lioane de case sunt in prezent in proceduri de executare silita. La acestea trebuie adaugate peste 3,5 mi­lioane de locuinte aflate pe piata care nu-si gasesc cumparator.

#chire sua, #faliment sua, #imobiliare sua, #sua , #America