Tu unde te ascunzi de dezastre? 10 locuri care vor fi ocolite de Apocalipsa

Joi, 19 Mai 2011, ora 18:40
4551 citiri
Tu unde te ascunzi de dezastre? 10 locuri care vor fi ocolite de Apocalipsa

Colaps economic, criza alimentara, dezastru nuclear, incalzire globala sau pur si simplu...Apocalipsa. Toate acestea sunt motive de ingrijorare pentru toata lumea. Daca vrei sa te simti cat mai sigur, ar trebui sa stii care sunt locurile de pe glob care vor fi ocolite de orice dezastre.

Business Insider a selectat 12 locuri de pe Terra care vor ramane fortarete de stabilitate, siguranta si prosperitate orice s-ar intampla.

Chiang Mai

Tot ce trebuie sa stii este ca acest oras idilic din Nordul Thailandei este locul in care isi construieste locuinta faimosul investitor Marc Faber. Acesta este unul dintre cei mai paranoici oameni din industria investitiilor, vorbind in continuu despre unde ar trebui sa locuiasca oamenii in caz de razboi (ferme rurale). De asemenea, Faber mai vorbeste despre faptul ca dolarul va ajunge o hartie fara valoare.

Sudul Asiei a fost in ultimii zeci de ani un punct fierbinte al conflictelor armate, traficului de heroina, masacrelor si turbulentelor politice. In acest timp, Chiang Mai a ramas o oaza de pace si stabilitate. Aceasta este o dovada a faptului ca poate supravietui in orice conditii.

Tristan da Cunha

Lantul islandez din sudul Atlanticului este de fapt cel mai indepartat arhipelag locuit. Are o populatie de doar 271 de oameni, asa ca nou venitii vor fi primiti cu bratele deschise. Este un loc cunoscut pentru piscicultura excelenta, o modalitate de supravietuire foarte eficienta in timpuri grele.

Guam

Patriotii americani se pot refugia in acest avanpost indepartat. Momentan economia insulei este un mix de ajutor guvernamental si turism. Dar in caz de dezastru, s-ar putea reintoarce cu usurinta la industriile practicate in ultimii 4.000 de ani.

Prezenta militara americana ar trebui sa asigure securitatea insulei, lucru dificil insa in cazul in care ar "pica" SUA continentala. 

Denver

Denver are o serie de avantaje. In cazul unei crize petroliere, are acces la cateva rezerve importante. Iar in eventualitatea unui conflict armat, este orasul cu cel mai ridicat sistem de aparare din SUA, datorita muntilor care il inconjoara.

Inaltimea fata de nivelul marii face din Denver un oras excelent si in eventualitatea in care incalzirea globala va duce la cresterea volumului de apa. De fapt, incalzirea globala ar transforma zonele alaturate in adevarate oaze agricole.

Berna

Elvetia s-a dovedit a fi un adevarat Rai in timpul tuturor dezastrelor din istoria Europei. Nu putem spune ca doar muntii din jur au aparat Elvetia, ci si geniul diplomatic al conducatorilor tarii. In capitala statului, Berna, vei avea sanse mai mult decat majoritatea locuitorilor planetei sa treci peste orice fel de criza. Se zice ca orasul a fost botezat dupa pluralul nemtesc al cuvantului "baren", care inseamna "bere".

Puncak Jaya

Aceasta regiune montana a Indoneziei nu pare un loc foarte ospitalier. Dar sa nu uitam ca, in vremuri de criza, alte aspecte sunt mai importante. Cautam modalitatile cele mai eficiente pentru a supravietui.

Se pare ca cea mai mare mina de aur din lume este in Puncak Jaya. Acest lucru inseamna ca, in caz de dezastru, aici vor inflori activitatile miniere si comertul. De asemenea, aici exista si a treia cea mai mare mina de cupru din lume.

Cape Town

Nu exista un loc mai frumos in Africa. Cu porturi si privelisti minunate, orasul este pe locul doi ca numar de locuitori pe tot continentul. Chiar daca lumea ar fi lovita de un dezastru, Cape Town si-ar continua viata, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Nivelul economic al Cape Town nu se compara cu cel al altor mari orase din Africa, in primul rand datorita localizarii Africii de Sud. De asemenea, este lipsit de influentele vestice, asa ca sunt foarte mari sanse sa-si pastreze stabilitatea si linistea de-a lungul anilor.

Insula Necker

Aceasta este insula detinuta de miliardarul Richard Branson. Cu siguranta ca te va lasa sa locuiesti pe insula in caz de dezastru.

Rio de Janeiro

Acest oras este deja post-apocaliptic, asa ca nu am avea de ce sa ne temem daca lucrurile s-ar agrava. Locuitorii din Rio stiu cum sa traiasca la limita economiei si in haos social.

Kansas City

Orice s-ar intampla cu SUA, Kansas City va fi in siguranta. Nu se afla pe niciuna dintre coaste, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji in legatura cu siguranta, invaziile straine sau cresterea nivelului marii. Este inconjurat de ferme si se afla la intersectia mai multor cai ferate, asa ca vei avea acces la mijloace de transport.

#apocalipsa, #cele mai sigure tari, #criza alimentara, #criza economica, #dezastru nuclear, #incalzire globala, #razboaie , #Africa