Sistemul comercial mondial incepe sa functioneze din nou

Luni, 03 August 2009, ora 09:07
1106 citiri
Sistemul comercial mondial incepe sa functioneze din nou

Pachetul financiar de 250 miliarde dolari, ce a avut ca scop impulsionarea sistemului comercial mondial afectat de criza creditelor, a inceput sa dea rezultate, mai ales in Asia, a declarat directorul general al Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC), citat de Reuters si preluat de NewsIn.

"Parerea mea, pentru moment numai o impresie calitativa, este ca situatia se imbunatateste in special in Asia, pentru ca tari precum China au intervenit foarte puternic", a spus directorul general al OMC, Pascal Lamy.

In ciuda acestui optimism prudent, Lamy a spus ca organizatia cu sediul la Geneva isi mentine previziunea cu privire la scaderea comertului mondial cu 10% in acest an, ca urmare a recesiunii si a inghetarii creditarii.

Lamy a mai spus ca tarile membre ale OMC au recunoscut cerera Africii de Sud de a primi un tratament special in actuala runda Doha, din cauza reducerilor drastice ale tarifelor comerciale ce au fost relizate in timpul apartheidului, ce s-a incheiat in urma cu 15 ani.

In timpul guvernarii minoritatii albe, Africa de Sud a fost tratata, in termeni comerciali, ca o tara dezvoltata, si nu ca un stat in curs de dezvoltare, cum este considerata in prezent.

Astfel, "Africa de Sud a fost nevoita, la momentul respectiv, sa reduca tarifele mai mult decat alte tari emergente", a mai spus Lamy.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sistem, #comercial, #mondial, #omc , #Africa