Se naste omul cu numarul 7.000.000.000. Cand va ajunge populatia la 10 miliarde

Sambata, 30 Iulie 2011, ora 16:11
2313 citiri
Se naste omul cu numarul 7.000.000.000. Cand va ajunge populatia la 10 miliarde

Pana la sfarsitul anului, populatia lumii va atinge pragul de 7 miliarde. Cresterea populatiei va afecta in principal tarile in curs de dezvoltare, ale caror resurse sunt foarte limitate, spune un profesor de la Harvard. 

Ritmul de crestere a populatiei este unul dramatic: in urma cu doar 12 ani, numarul oamenilor atinsese 6 miliarde, informeaza CNN.

Potrivit estimarilor ONU, in 2100, vor exista 10,1 miliarde de oameni.

Umanitatea a crescut greu in cea mai mare parte a istoriei sale, atingand pragul de 1 miliard de oameni abia in 1800.

Centrul de gravitatie demografica se va muta in urmatoarea perioada dinspre tarile dezvoltate catre tarile in curs de dezvoltare.

Acestea vor intampina mari greutati in a furniza mancare, apa, locuinte si energie pentru populatia in crestere.

"Aceste schimbari nu sunt insurmontabile, insa solutiile nu vor veni de la sine. Trebuie sa atacam cele mai importante probleme, de la metode de contraceptie la noi regulamente privind imigrarea", a declarat David Bloomb, profesor de economie la Harvard.

Cea mai mare crestere a populatiei va avea loc in Africa. In acest timp, populatia din tarile dezvoltate va ramane constanta.

Pe masura ce oamenii din aceste tari vor imbatrani, vor fi din ce in ce mai putin adulti activi care sa suporte povara pensiilor sociale.

In 2011, se vor naste 135 de milioane de oameni si se estimeaza ca pana la sfarsitul anului, vor fi murit 57 de milioane.

#africa, #crestere populatie, #pensie, #populatie activa , #Africa