Richard Branson: afaceri de miliarde, din hamac

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 17:51
2424 citiri
Richard Branson: afaceri de miliarde, din hamac

Magnatul Richard Branson recunoaste ca se intampla deseori ca oamenii sa il intrebe ce anume il motiveaza sa incerce noi provocari. Iata raspunsurile date de antreprenorul britanic, potrivit Entrepreneur.com.

Branson spune ca este motivat de posibilitatea de a invata lucruri noi, de a incearca noi afaceri si de a intalni oameni noi. El recunoaste ca a fost foarte norocos sa duca o viata interesanta.

Potrivit lui Branson, este bine sa faci intotdeauna ceea ce te pasioneaza, indiferent daca iti va aduce profit sau nu. "Deseori, daca esti cu adevarat pasionat si angajat, vei face totul mai bine".

Insa, Branson spera sa joace un rol important in lume, lasand-o intr-o forma mai buna decat a gasit-o. Banii i-au permis acestuia sa infiinteze si sa sprijine un numar de cauze filantropice prin intermediul Virgin Unite.

Richard Branson spune ca sunt multi oameni pe care ii admira atat personal cat si profesional.

Unul dintre cele mai bune lucruri ale vietii sale este ca a intalnit multi oameni deosebiti atat in calatoriile sale, cat si in afacerile pe care le-a incheiat cu diversi parteneri.

In momentul de fata, grupul Virgin, condus de Branson, asigura aproape 50.000 de locuri de munca in toata lumea, si ori de cate ori are ocazia se intalneste cu personalul pentru a discuta.

Branson crede cu tarie in abilitatile angajatilor sai si afirma despre acestia ca li se datoreaza tineretea companiei.

In afara de prieteni, familie si angajati, aici sunt cativa dintre oamenii la care Branson se uita cu admiratie: Nelson Mandela, activist importriva apartheid-ului, care si-a petrecut 27 de ani in inchisoare inainte de a deveni presedintele Africii de Sud; Desmond Tutu, primul arhiepiscop anglican al Cape Town si Africii de Sud de culoare; Peter Gabriel, muzician englez de succes si compozitor si geniul aviatiei Burt Rutan, inginerul care a proiectat Voyager si SpaceShipOne, navele incluse in programul de turism spatial initiat de Branson.

Magnatul Richard Branson povesteste ca intotdeauna a avut parte de sustinerea familiei si a prietenilor.

Potrivit interviului acordat jurnalistilor de la Entrepreneur, Branson a fost inspirat in mod deosebit de viata si povestea lui Nelson Mandela.

"El a trecut prin multe greutati cu multa demnitate si tarie. Si-a dedicat viata pentru a face tara sa si lumea noastra un loc mai bun."

Recent, Branson a lucrat impreuna cu Peter Gabriel, la infiintare Elders, un grup de fosti lideri mondiali care folosesc cunostintele si experienta lor pentru a rezolva conflictele din lume.

O zi obisnuita din viata lui Branson


Miliardarul spune ca nu crede sa aiba vreodata o "zi obisnuita".

Magnatul recunoaste ca are cel mai frumos birou din lume: un hamac din care sa vada Insulele Virgine Britanice, un loc fantastic pentru meditare, care il pregateste pentru zilele si surprizele ce urmeaza.

Branson marturiseste ca cele mai multe idei ii vin in timp ce se relaxeaza in hamac.

Dupa ce ia micul-dejun, Branson vorbeste la telefon. Este unul din oamenii care prefera sa vorbeasca mai degraba prin telefon cu oamnnii, decat prin e-mail.

La sfarsitul zilei, ii place sa joace tenis pentru a se deconecta, apoi, la asfintit soarbe o bautura.

#afaceri, #branson, #hamac, #miliardar, #provocari , #Africa