Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Red Bull Romaniacs 2006

Red Bull Romaniacs 2006
Cel mai dur raliu enduro din lume va pune la incercare intre 13 si 19 august toate abilitatile pilotilor care indraznesc sa-si testeze limitele pe un traseu special ales ca sa creeze probleme greu de rezolvat.
Totalul de 20.000 de Euro al premiilor concursului este concurat indeaproape de pasiunea pura investita de participanti in cea mai deplina rasplata: performanta de a incheia la timp, cu bine, fiecare din cele sapte zile ale competitiei.

Acest examen de concentrare si anduranta sta in calea unor piloti internationali de clasa. Cateva nume celebre, precum castigatorul X- Fighters 2005, Ronnie Renner, impreuna cu compatriotii sai - Andy Grider (castigatorul Baja Californias, 2005) si Malcolm Mcassey, flancati de canadianul Andy Bell, vor completa lista participantilor la categoria "profesionisti". Nu trebuie uitat redutabilul belgian, Jimmy Verburgh, fost pilot international de supercross si impatimit de freestyle motocross. Toti acesti cinci piloti raspund pentru prima data provocarii raliului Romaniacs si vor descoperi pe pielea lor cat de dura este frumusetea Carpatilor.

Invingatorul Paris-Dakar 2005 si castigatorul primelor doua editii ale RBR, francezul Cyril Despres, multiplul campion mondial enduro Giovanni Sala (ITA) si leaderii Roof of Africa, Darryl Curtis si Rian van Niekerk (ambii RSA), confirma prin prezenta lor valoarea competitiei si adauga o benefica tensiune atmosferei de concurs.

Pana in prezent s-au inscris 100 de concurenti iar numarul lor este asteptat sa creasca pana la 120 si la o reprezentare a 18 natiuni. Una din noutatile editiei 2006 este prezenta a patru categorii, in loc de doua, una dintre acestea fiind dedicata ATV/Quad-urilor.
De asemenea, in ultimele zile, organizatorii s-au vazut nevoiti sa mai faca o modificare. La inspectarea traseului s-a constatat ca unele pasaje si tronsoane ale traseului pentru amatori presupun din partea echipelor participante o abilitate si o competenta tehnica sporita, astfel incat etapele zilnice vor fi finalizate doar de participanti experimentati. Schimbarea denumirii categoriei amatori in experti este o consecinta a acestui fapt. "Chiar si experti recunoscuti pe plan european nu se vad in stare sa reuseasca la profesionisti. Aceasta se datoreaza caracterului foarte dur al traseului si nu-i degradeaza automat pe acesti participanti la amatori.", explica coordonatorul Martin Freinademetz aceasta decizie de incadrare a acestei categorii la un nivel superior, demonstrand astfel si respectul cuvenit acestor participanti.

Cele doua saptamani ramase pana la startul editiei 2006 a Red Bull Romaniacs pot aduce si alte nume celebre pe lista participantilor la Golgota din Carpati.

Pe langa splendoarea salbatica a traseului si sansa de a descoperi o Romanie secreta si pura, competitia pune din nou in lumina spiritul de aventura si puterea de a trece peste propriile limite.

Red Bull Romaniacs ramane una din putinele ocazii oferite de o lume sufocata de tehnologie de a putea aplauda la capatul unei confruntari totale dintre eternii adversari si aliati, in acelasi timp: omul si natura.

IMAGOO

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1196 ori