Miliardarii ascunsi ai Africii

Duminica, 02 Iunie 2013, ora 15:34
1815 citiri
Miliardarii ascunsi ai Africii

Cum Africa cunoaste o rata anuala de crestere economica de peste 5%, in timp ce Europa se afunda in recesiune, iar economia SUA nu pare sa grabeasca ritmul, bogatii continentului negru devin foarte interesanti pentru bancile in cautare de profit.

Este cazul institutiei elvetiene UBS, care intentioneaza sa se extinda in Africa pentru a valorifica cererea in crestere pentru servicii bancare, noteaza Bloomberg.

UBS are in prezent 80 de angajati in Africa de Sud, banca axandu-se in activitatea sa pe serviciile de administrare a averilor.

"Cand o tara creste la o rata de 7%, multi oameni incep sa faca bani seriosi", a afirmat directorul UBS din Johannesburg.

De asemenea, pentru Nigeria este asteptata o crestere economica de 7,2% in acest an, in timp ce in Mozambic si Coasta de Fildes avansul ar urma sa fie de 8% pentru fiecare, potrivit estimarilor Fondului Monetar International.

Africa ar putea ascunde 200 de miliardari in economia neoficiala, care intentioneaza sa-si legitimeze averea in viitor, afirma in septembrie anul trecut investitorul Mark Mobius.

Averea lui Aliko Dangote, cel mai bogat african, a crescut cu 6 miliarde de dolari in acest an, pana la 20,6 miliarde de dolari.

Citeste mai multe despre Miliardarii ascunsi ai Africii pe Ziare.com

#miliardari Africa, #nou miliardar, #banci Africa , #Africa