Premiera unui film, anulată. Scenariul era scris de ChatGPT

Marti, 25 Iunie 2024, ora 11:33
256 citiri
Premiera unui film, anulată. Scenariul era scris de ChatGPT
FOTO Pixabay

Cinemaul Prince Charles din Londra a anulat premiera mondială a filmului “The Last Screenwriter” după ce a primit numeroase plângeri cu privire la utilizarea ChatGPT pentru scrierea scenariului.

Regizorul elvețian Peter Luisi a folosit chatbot-ul de inteligență artificială generativă pentru a scrie scenariul filmului și a acordat AI-ului creditul pentru scenariu. Potrivit subiectului filmului, “The Last Screenwriter” este despre un scenarist faimos care se confruntă cu un AI numit “ChatGPT 4.0,” care îl depășește și pare să înțeleagă mai bine umanitatea decât omul.

Luisi a creat scenariul printr-o serie de instrucțiuni date către ChatGPT, începând prin a-i cere să “scrie o poveste pentru un film de lung metraj în care un scenarist își dă seama că AI este mai bun decât el la scris.” A continuat apoi să ceară AI-ului să compună schițe și scene, precum și să numească personajele filmului. Cu câteva editări, scenariul a fost finalizat. Kitul de presă al filmului include chiar și o declarație din partea ‘scenaristului,’ care se declară foarte mândru de scenariu.

Cinematograful a anulat evenimentul

Cu toate acestea, chiar înainte de premieră, cinemaul a anulat evenimentul, invocând un val de plângeri din partea publicului.

Deși încercau să evite această controversă specifică, cinemaul a subliniat că problema utilizării AI în divertisment este una mai amplă decât acest film și politica unui singur cinema. Susținătorii AI în divertisment spun că aceasta poate oferi soluții inovatoare și perspective noi. Cu toate acestea, mulți sunt îngrijorați de ceea ce ar putea însemna pentru locurile de muncă creative și chiar pentru viitorul povestirii.

...citeste mai departe despre "Premiera unui film, anulată. Scenariul era scris de ChatGPT" pe Ziare.com

Compania care ar putea să valoreze 50 de mii de miliarde de dolari în 10 ani. „Dacă inteligenţa artificială va continua să atragă clienţi”
Compania care ar putea să valoreze 50 de mii de miliarde de dolari în 10 ani. „Dacă inteligenţa artificială va continua să atragă clienţi”
James Anderson, investitor american recunoscut pentru pariurile de success făcute pe firme precum Tesla şi Amazon înainte ca acestea să domine piețele, a estimat că Nvidia ar putea ajunge la...
Noua fabrică Xiaomi, controlată de Inteligența Artificială, va produce peste 10 milioane de dispozitive anual
Noua fabrică Xiaomi, controlată de Inteligența Artificială, va produce peste 10 milioane de dispozitive anual
Xiaomi a găsit o soluție inovatoare la problema costurilor cu forța de muncă prin înlocuirea angajaților umani din lanțul de producție cu mașinării controlate de inteligență...
#inteligenta artificiala, #Film, #Premiera , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9700 RON

-0.0037

1 USD = 4.5550 RON

-0.0139
  1. România a semnat un memorandum cu Google. Suma fantastică pe care gigantul tech o va investi în țara noastră ca să creeze o „regiune Google Cloud” în Europa
  2. Un avion privat Google a aterizat în România după un zbor direct din California. Cine ar putea fi la bord
  3. Trucuri pe care majoritatea utilizatorilor de iPhone-uri nu le știu. Nu ratați numărul patru din listă
  4. Apple a transmis un avertisment pentru utilizatorii de iPhone-uri. Ce riscuri există
  5. Funcții ascunse ale Windows 11 pe care trebuie să le încercați. A doua va schimba modul în care lucrați
  6. Funcția pe care toți utilizatorii o așteptau de la căștile Samsung. Cum funcționează Voice Control
  7. Noua fabrică Xiaomi, controlată de Inteligența Artificială, va produce peste 10 milioane de dispozitive anual
  8. Aplicația WhatsApp nu va mai funcționa pentru anumiți utilizatori. Află care sunt modelele de telefoane care vor avea probleme
  9. Experții financiari sunt de părere că noul iPhone 16 o să "bubuie" în vânzări. Care este motivul
  10. V-ați pierdut telefonul Android? Iată ce puteți face